UFC Update: Tragische dood Josh Samman

Rentree BJ Penn opnieuw uitgesteld
We zullen nog even moeten wachten om legende BJ Penn weer aan het werk te zien. Penn liep tijdens training een blessure op en zal verstek moeten laten gaan op het main event van Fight Night Manila. Hij zou op 15 Oktober uitkomen tegen Ricardo ‘The Bully’ Lamas. Het is niet de eerste keer dat Penn zijn rentree moet uitstellen. In Maart werd hij door USADA op de vingers getikt vanwege het gebruik van een illegaal infuus. Dit kwam hem op een schorsing van zes maanden te staan. Penn is één van de twee vechters in de geschiedenis van de UFC die het voor elkaar kreeg om twee titels in verschillende gewichtsklassen te veroveren. ‘The Prodigy‘ is voormalig lightweight- en welterweight kampioen. De UFC is naarstig op zoek naar een vervanger voor Penn. Hou voor de nieuwste ontwikkelingen de update in de gaten!
UPDATE: De UFC heeft besloten de gehele card in Manila te schrappen na het uitvallen van BJ Penn. Er kon geen vervanging worden gevonden voor Penn. Het is pas de derde keer in de geschiedenis van de UFC dat een gehele card komt te vervallen.


Ook Khabib dreigt met stoppen
In navolging van Jose Aldo heeft Khabib Nurmagomedov ook aangegeven te willen stoppen met vechten in de UFC als hij niet de volgende titelshot krijgt. Hij verwachtte eigenlijk al op UFC 205 uit te komen tegen Eddie Alvarez, alleen kreeg Conor Mcgregor het gevecht aangeboden. Dit natuurlijk tot grote woede van ‘The Eagle‘, immers had hij al contracten voor zowel UFC 205 als 206 getekend om tegen Alvarez te vechten. Nurmagomedov zal nu op 205 uitkomen tegen Michael Johnson. Hij had nog wel wat schoten voor de boeg van de UFC:

“If I don’t fight after this fight for the title, I never fight in UFC. No more. Because I deserve this. I am undefeated, I never lose. Eight-and-a-half years, I never lose. And everybody knows that I deserve this fight. UFC thinks Conor has power? Ireland has only six million people. I’m from Russia. 150 million people. If the UFC doesn’t give me a title fight after this fight, I’m going to show how I have power in Russia. And I know if I don’t fight for the title next fight after this fight, the UFC will never, ever go to Russia. Never! “

Hele sterke woorden van de ongeslagen Rus, die wel met een korreltje zout moeten worden genomen. Of niet?
Cormier vs Johnson geboekt voor UFC 206
Light heavyweight kampioen Daniel Cormier zal op UFC 206 in Toronto zijn titel verdedigen tegen Anthony ‘Rumble’ Johnson. Het gevecht hing al enige tijd in de lucht en is nu dus officieel geboekt voor 206. De twee stonden al eerder tegenover elkaar op UFC 187, toen vochten ze voor de interim light heavyweight titel. Cormier won toen van Johnson door een submission in de derde ronde. Op twitter is er al enige tijd een privé oorlogje tussen de twee gaande.


Dat belooft dus wat voor UFC 206. Johnson verwoestte in zijn laatste gevecht Glover Teixeira, hij sloeg de Braziliaan met een machtige uppercut in dertien seconden knockout. Cormier kwam op UFC 200 voor het laatst in actie tegen Anderson Silva, en won die partij op beslissing. Hij zou eigenlijk uitkomen tegen bittere rivaal Jon Jones, maar Jones werd door USADA van de card gehaald vanwege een positieve dopingcontrole.


Velasquez vs Werdum 2 officieel
Het gaat dan toch gebeuren. De langverwachte re-match tussen zwaargewichten Cain Velasquez en Fabricio Werdum is geboekt voor 30 December in Las Vegas. De twee vochten op UFC 188 eerder tegen elkaar. Velasquez was toen de heavyweight kampioen en verloor die avond zijn titel aan de Braziliaan. Werdum kon in de derde ronde een guillotine choke op de Mexicaan zetten en verenigde daarmee de interim- en heavyweight titels. Hij verloor die belt echter op UFC 198 aan Stipe Miocic. Beide heren wonnen hun laatste partij, frappant genoeg was voor beiden Travis Browne de tegenstander. Cain was altijd al gebrand op een re-match met de man waaraan hij zijn titel verloor.
Sage Northcutt vs Mickey Gall geboekt voor Sacramento
Fight Night in Sacramento heeft alvast een gevecht om naar uit te kijken op de card staan. Mickey Gall, de man die CM Punk genadeloos versloeg op UFC 203, heeft opnieuw zijn zin gekregen. Na het gevecht met Punk daagde hij Sage Northcutt uit. En dat heeft blijkbaar geholpen.


Roy Nelson voorlopig geschorst
Roy Nelson is voor het scheidsrechter schop incident op Fight Night Brasilia voorlopig geschorst door de Superior Justice Court of MMA. Nelson hangt een verdere schorsing van viertien maanden boven het hoofd en een boete die kan oplopen tot maar liefst $30.000 dollar. ‘Big Country’ krijgt nog wel de kans om zich te verantwoorden voor zijn daden. Dit dient binnen zeven dagen te gebeuren. We wachten gespannen af!
Foto: Archief Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen