UFC Update: Rockhold vs Souza afgelast

USADA strikes again
USADA heeft weer een aantal vechters in de kraag gevat. Tom Lawlor, Matheus Nicolai en Guido Cannetti zijn allen teruggefloten en mogen niet vechten vanwege potentiële overtredingen. Maar Adam Hunter maakte het absoluut het bontst. Hij werd gepakt door USADA en men kan beter vragen wat er NIET in zijn systeem werd gevonden. Hunter had maar liefst vijf verschillende PED’s in zijn systeem toen USADA de test afnam en krijgt een schorsing van twee jaar aan zijn broek.
UFC Fight Night Mexico Preview
Zaterdagnacht staat er eindelijk weer een UFC event op het programma. In Mexico zal er weer een Fight Night afgewerkt worden. Sport Amerika nam de drie belangrijkste partijen voor je onder de loep.

Main Event: Rafael dos Anjos vs Tony Ferguson

Het main event is een knaller van een partij, en wel tussen lightweights Rafael dos Anjos en Tony Ferguson. Dos Anjos is de oud kampioen, die een paar maanden geleden de titel aan Eddie Alvarez verloor. In de partij werd de kaak van de Braziliaan danig getest door de vechter uit Philadelphia, en uiteindelijk bezweek RDA aan het meedogenloze geweld van Alvarez. Dos Anjos kon op karakteristieke wijze zware druk uitvoeren, maar werd in de aanval door een zware stoot van Alvarez verrast. Dat was het startsein van een tsunami aan stoten van Alvarez, die de oud kampioen uiteindelijk tot opgave dwong. De verdediging van RDA zag er niet goed uit en werd simpelweg overrompeld door het zware geweld van Alvarez.
Tegenstander Tony Ferguson is nog onberekenbaarder als Alvarez en is tevens net als RDA een vechter die graag veel druk naar voren zet. In zijn laatste partij, tegen Lando Vennata, werd ‘El Cucuy‘ ook verrast door een geplaatste stoot toen hij roekeloos Vennata aanviel. Een dergelijk scenario als RDA vs Alvarez dreigde, maar Vennata kon vanwege vermoeidheid Ferguson niet afmaken. En dat werd de vechter van Jacksonwink MMA in de tweede ronde noodlottig. Ferguson herpakte zich en kon met een gevarieerde aanval Vennata op de grond krijgen. En daar is ‘El Cucuy‘ zeer dodelijk. Ferguson finisht zijn tegenstanders graag met de zogenaamde ‘Darce Choke‘ en dat gebeurde in deze partij ook. Vennata moest noodgedwongen aftikken toen hij zich niet uit zijn benarde positie kon bevrijden.


Het wordt interessant om te zien welke vechter het meeste druk uit kan oefenen. Beiden houden ervan om de tegenstander onder grote druk te zetten, dus er zal een moeten wijken en met zijn rug tegen de kooi te vechten. RDA kan met zijn muay thai aanzienlijke schade aanrichten, dus het wordt voor Ferguson zaak om alert te zijn wanneer de Braziliaan met zijn harde low kicks aanvalt. RDA is echter niet gewend aan de bloedige oorlogen die Ferguson al meermaals heeft uitgevochten. Het voordeel ligt daar dan ook bij ‘El Cucuy‘. Hij raakt niet in paniek wanneer de tegenstander zware druk uitoefent, en kan zelf ook enorme schade aanrichten. Ferguson is eigenlijk een stuk onberekenbaarder en creatiever. Met spinning backfists en ellebogen is Ferguson in de verdediging levensgevaarlijk. In de aanval kan hij met diverse combinaties en gebruik van zijn ellebogen en kicks de tegenstander doen verkruimelen. Niets voor niets is de vechter bezig aan een zeer sterke serie, met acht overwinningen op rij in de lightweight divisie. Het gevecht tegen RDA kan zijn reputatie als zeer gevaarlijke lightweight eens te meer onderstrepen.

Pick: Tony Ferguson

Ricardo Lamas vs Charles Oliveira

In de featherweight divisie staat het gevecht tussen Ricardo ‘The Bully’ Lamas en Charles ‘Do Bronx’ Oliveira op het programma. Lamas zou eigenlijk op Fight Night Manila uitkomen tegen legende BJ Penn, maar dat scenario kon rechtstreeks de prullenbak in toen Penn in de aanloop geblesseerd raakte en de UFC zich genoodzaakt zag om het gehele event te cancellen. In Oliveira heeft hij gelukkig snel een nieuwe tegenstander gekregen. Lamas is al tijden een gevestigde featherweight, die geruime tijd tegen de top 4 aanhikt. Wanneer hij echter tegen de top 4 moet vechten, komt hij telkens net te kort. Hij verloor al van Jose Aldo, Chad Mendes en Max Holloway, en telkens werd duidelijk dat hij net iets minder kwaliteit heeft. Zijn cardio en incasseringsvermogen zijn beide dik in orde, en dat zal hij nodig hebben tegen Oliveira.


De Braziliaan is een begenadigd jiu jitsu artiest, met een groot aantal submissions achter zijn naam. Als een striker komt ‘Do Bronx’ vrij goed uit de verf, al is zijn werk op de grond duidelijk zijn bread-and-butter. In zijn laatste gevecht tegen Anthony Pettis kreeg hij echter een koekje van eigen deeg. Hij werd door ‘Showtime‘ verslagen door middel van een guillotine choke. Ook bij de slagenwisselingen met Pettis liep Oliveira tegen behoorlijke schade op. ‘Do Bronx‘ zal bij problemen altijd proberen zijn tegenstander naar de grond te krijgen, om met zijn sterke jiu jitsu de overhand te nemen. Bij de weigh-ins kwam er echter een groot probleem aan het licht: Oliveira woog maar liefst negen pond te zwaar! Hij kan dus 20% van zijn gage inleveren en maakt ook geen kans op bonussen. Geen lekker begin voor ‘Do Bronx‘.
Pick: Ricardo Lamas
Diego Sanchez vs Marcin Held
Fan favorite Diego ‘The Nightmare’ Sanchez zal in Mexico gaan vechten tegen Marcin Held. Sanchez is al jaren actief in de UFC en is met zijn meedogenloze stijl een graag geziene vechter. Sanchez zal een goede slagenwisseling nooit uit de weg gaan, sterker nog, hij zoekt het gevaar graag op. Ondanks dat Sanchez zijn hoofd graag in de gevarenzone steekt, werd hij pas twee keer gestopt en nog nooit knockout geslagen. Op UFC 200 werd hij hardhandig door Joe Lauzon gestopt. Sanchez is echter niet de vechter om bij de pakken neer te gaan zitten. Vol overgave stortte hij zich weer in de voorbereiding voor een gevecht, en trainde intensief met BJ Penn, de vechter die hem nota bene jaren geleden een enorm gat in zijn hoofd sloeg. De scheidsrechter moest het gevecht staken nadat Penn een enorme jaap in het voorhoofd van Sanchez sloeg. ‘The Nightmare‘ is al jaren onderdeel van de geroemde JacksonWink MMA Gym in Alburqurque, en kan een enorme lijst aan geweldige trainingspartners inschakelen. Hij mag dan al 34 jaar zijn, aan vechtlust heeft de vechter nog maar nauwelijks ingeboet. Sterk op de voeten, en ook gevaarlijk op de grond. Vooral dat laatste kon wel eens cruciaal worden. Tegenstander Held is namelijk een geweldige jiu jitsu artiest. Sanchez zal met genadeloze druk en zijn sterke head kicks de Pool moeten gaan bestrijden.
Held vocht voorheen voor Bellator, maar liet op 17 Augustus zijn contract ontbinden. Hij stelde de UFC onmiddellijk op de hoogte, en die lieten er ook geen gras over groeien en grepen de Pool. Held vocht viertien keer in Bellator en maakte maar liefst zes keer een einde aan de partij door middel van een submission. Sanchez is dus gewaarschuwd. Maar ook Held moet oppassen. Hij maakt zijn debuut tegen één van de felste vechters uit de UFC en zal zijn gehele jiu jitsu trukendoos open moeten trekken om Sanchez te verslaan.


Pick: Diego Sanchez
De aanloop naar UFC 205
We zijn nog maar een week verwijdert van UFC 205! Met smart zitten grote hordes fans te wachten op het gigantische evenement, dat zijn debuut zal maken in de Madison Square Garden. Er was gister een live conference call met de deelnemers van de drie titelgevechten, waar mensen vragen konden stellen aan de vechters.


Conor McGregor en Eddie Alvarez kregen samen een eigen conference call en de Ier was weer ouderwets in vorm. Met krachtige one-liners wist hij opnieuw de overhand over zijn tegenstander te krijgen. McGregor is een meester in het kleineren van zijn tegenstander en dat was dit keer niet anders!

Blijf de UFC Update van Sport Amerika nauwlettend in de gaten houden!

Foto: Getty Images / Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen