NHL Draftwatch: Comtois zakt weg

maxime-comtois_bron-tva-sports
In NHL Draftwatch wordt wekelijks gekeken naar de verrichtingen van prospects die in aanmerking voor de aankomende NHL Draft. Welke clubs mogen volgend jaar als eerste kiezen en wie zijn de meest interessante spelers om in de gaten te houden? Vandaag kijken we naar de grootste talenten uit de Québec Major Junior Hockey League.
De QMJHL wordt de laatste jaren niet zeer uitgebreid vertegenwoordigd in de eerste ronde van de NHL Draft. Sterker nog, de draft in 2013 was de laatste editie waarin meerdere spelers uit de Q in de Top 10 gekozen werden. Toen ging Nathan MacKinnon first overall naar Colorado en Jonathan Drouin als derde naar Tampa Bay. In 2017 zouden er wellicht ook weer meerdere spelers uit de QMJHL in de Top 10 hun naam kunnen horen. Desondanks zal het weer een zwakke NHL Draft voor de beste juniorencompetitie van Québec worden.
Maxime Comtois
Voor het begin van het seizoen leek Comtois de slam dunk qua talenten uit de QMJHL. De aanvaller van de Victoriaville Tigers wordt geroemd om zijn fysieke spel en om zijn aanvallend instinct. Ook is hij voor een speler van zijn lengte erg snel. Daarom zal hij naar alle waarschijnlijkheid weinig moeite hebben met het aanpassen aan de speelstijl van de NHL. Het probleem is alleen dat Comtois dit seizoen erg matig is begonnen, met slechts vijf goals en zes assists in 18 wedstrijden. Op het ijs probeert hij nog te veel te doen en daar houden scouts niet van. Sommige mock drafts zien hem hierdoor zelfs uit de Top 10 vallen!
Comtois zal dus terug naar de basics moeten om zijn spel weer op de rails te kunnen krijgen. Talent heeft hij echter nog altijd, dus als hij uit de top 10 valt, kan hij weleens dé steal van 2017 worden.

Nico Hischier
Door het tegenvallende spel van Comtois, zou Hischier hem weleens voorbij kunnen streven. De Zwitser is echt uit de startblokken geschoten. Na zeventien wedstrijden met Halifax heeft Hischier al negen goals en twaalf assists achter zijn naam staan. De centre annex winger is zeer snel en behendig. Ook weet hij de puck daar te krijgen waar hij hem hebben wilt. Dit doet hij door een strakke pass te geven of door alle verdedigers die in de weg staan te passeren. Hischier doet vele scouts denken aan Nikolaj Ehlers, die van 2013 tot 2015 voor Halifax speelde. Ehlers ging in 2014 als negende overall naar Winnipeg, maar Hischier zou weleens eerder dan dat zijn naam kunnen horen aankomende zomer.

Antoine Morand
Over spelers die het seizoen goed begonnen zijn gesproken, Antoine Morand heeft na zestien wedstrijden zes goals en twaalf assists. Morand, centre voor Acadie-Bathurst, is echter een stuk kleiner. Hij is 1 meter 75 en weegt 77 kilo, maar in de NHL van vandaag is dit geen probleem. Hij is een prima spelmaker, die ook zelf kan scoren. Morand zal in tegenstelling tot Hischier en Comtois niet in de Top 10 gekozen worden, maar een plek in de eerste ronde zit er zeker in.

Jocktan Chainey
Dan is er ook nog een verdediger die het verdient om besproken worden. Jocktan Chainey is de hoogst aangeschreven blueliner uit de QMJHL voor deze draft. Chainey is het seizoen niet zo vlammend als Morand en teamgenoot Hischier begonnen, maar desondanks is hij een zeer solide speler. Hij is een verdediger die je het ijs op stuurt als je een voorsprong moet verdedigen. Offensief gezien kan hij echter ook zijn steentje bijdragen. Verwacht wordt dat Chainey vroeg in de tweede ronde gekozen zal worden.

Foto: TVA Sports

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen