UFC Update: Mega boete voor McGregor

UFC 189 World Championship Fan Event - Dublin
Naast het nieuws dat Ronda Rousey terug zal keren in de octagon gebeurde er nog meer deze week in de UFC. Zo gaat Brock Lesnar in beroep op zijn straf en kreeg Conor McGregor een boete.
Mega boete voor McGregor
Conor McGregor is door de Nevada Athletic Commission beboet voor zijn aandeel in de rel bij de persconferentie voor UFC 202. De Ier moet maar liefst $150.000 dollar aftikken en moet ook nog eens 50 uur een taakstraf uitvoeren. Het is opvallend dat de boete zo hoog is uitgevallen, want de procureur-generaal van Nevada adviseerde een beduidend lagere boete, namelijk $25.000. Ook vond de procureur-generaal 25 uur taakstraf en 5 uur media training voldoende. Maar de straf is dus behoorlijk zwaarder uitgevallen. Nate Diaz heeft nog geen straf gekregen, maar die zal uiteraard soortgelijk zijn, aangezien Diaz en zijn kamp aanstichters van het incident waren. Ondanks de spijtbetuiging van McGregor na het incident, mocht het allemaal niet meer baten.
McGregor heeft inmiddels Dana White laten weten NOOIT meer in Las Vegas te willen vechten.

“Conor McGregor hit me and said, ‘I don’t ever want to fight in Nevada again. Ever.’
Now how does that make sense for the state of Nevada? That you’re gonna try fine this kid and Nate that much money. It just makes people not wanna come fight in our state. And that’s not a good thing.
And, guess what? Conor McGregor doesn’t need Nevada. He can fight anywhere. He could fight in Iowa. We could put his fight on an island off the coast of anywhere. It just makes no sense for the state. It’s just terrible”

Het lijkt erop dat Nevada zichzelf in de vingers heeft gesneden met de exorbitante boete voor de grootste ster van de UFC. McGregor’s volgende gevecht vindt plaats in New York, en het lijkt erop dat Nevada McGregor niet meer terug gaat zien.


Aankomende gevechten
UFC 206 heeft er een gevecht bij. Featherweight Doo Ho Choi en Cub Swanson gaan eindelijk oorlog voeren in de Octagon. ‘The Korean Superboy’ vroeg al een aantal keer om een gevecht tegen Swanson en heeft nu zijn zin gekregen. Hij is bezig aan een indrukwekkende reeks in de UFC, hij won zijn laatste drie partijen allen op knockout. Iets wat hij ook van plan is tegen Swanson:

“I feel like I can KO pretty much everyone, and I visualize it a lot in my head. I will also knock out Cub in the first round.”

Paige VanZant zal de headliner zijn van UFC Fight Night in Sacramento. Ze lobbyde al een tijdje om op die card te vechten, en nu is de Team Alpha Male vechtster het hoofdgevecht op Fight Night. Sacramento is de thuishaven van Team Alpha Male, dat onder leiding staat van Urijah Faber. Haar tegenstandster is Michelle ‘Karate Hottie’ Waterson. VanZant was in haar laatste gevecht opvallend indrukwekkend. Ze schakelde haar opponente Bec Rawlings met een prachtige trap uit.


Ricardo Lamas zal de teleurstelling over het wegvallen van Fight Night Manila, en een rechtstreeks gevecht met BJ Penn, in Mexico op Charles Oliveira kunnen afreageren. De UFC heeft de vechter op de card gezet van Fight Night 98, dat op 5 November plaats zal vinden in Mexico City. Lamas verloor zijn laatste partij op UFC 199 van Max Holloway, en Oliveira verloor zijn laatste partij onlangs van Anthony Pettis.
UFC 207 zal naast de partij Nunes vs Rousey waarschijnlijk ook een titelverdediging van Dominick Cruz krijgen. Het is nog even gissen naar de tegenstander, maar die zou uit het rijtje Dillashaw-Garbrandt-Lineker-Caraway moeten komen.
Aljamain Sterling zal op Fight Night 102 in Albany uitkomen tegen Raphael Assuncao. Van Sterling werd verwacht dat hij op UFC 205 zou vechten, gezien het feit dat hij ook uit New York komt. De UFC had echter andere plannen, en laat hem nu op 102 vechten tegen de gevaarlijke Braziliaan.
Rousey backlash
Gister werd bekend dat Ronda Rousey haar langverwachte rentree in de Octagon gaat maken. Op UFC 207 zal zij proberen de bantamweight titel van de vrouwen weer terug te pakken. De aankondiging heeft een hoop los gemaakt bij de diverse vrouwen. Zo ook bij tegenstandster Amanda Nunes. De regerend kampioene is zeer zeker van haar zaak en gaat volgens haar zelf gewoon winnen van Rousey.


Rivale Cris Cyborg was heel wat minder in haar nopjes met de aankondiging. Cyborg hoopte op een super fight met de grootste vrouwelijke UFC ster maar werd teleurgesteld.

I’m disappointed Ronda didn’t accept my offer to fight superbowl weekend, but I am not surprised. She already turned down the opportunity to fight me at UFC 205 which has continued to open the door for Conor Mcgregor to continue growing into the biggest star the UFC has ever promoted, because he is willing to walk the walk, and she is afraid to back up the years of media bullying she’s done towards me.

En dan is er ook nog Julianna Pena. ‘The Venezuelan Vixen‘ was zelf ook naarstig op zoek naar een titelshot, maar kwam van een koude kermis thuis. Pena stak haar teleurstelling en woede niet onder stoelen en banken en denkt er zelfs over om de UFC te verlaten, in navolging van Jose Aldo. Ze denkt erover om naar Combate te verhuizen, een MMA organisatie in Zuid-Amerika.

“It’s bullsh-t. That spoiled brat has gotten everything handed to her, and she’s getting everything handed to her again. It’s bullsh-t. I have no idea. Never in the history have I ever heard of somebody have a no-controversy brutal knockout, then quit the sport, and then comeback and get a title shot right away.”

Superfight GSP vs Silva van de baan
De geruchten over een superfight tussen legendes George St. Pierre en Anderson Silva bleven de laatste weken hardnekkig de ronde doen. GSP is officieel nog niet eens teruggekeerd in de UFC, maar blijft veelal voorkomen in de verscheidende geruchten. Dana White heeft nu deze geruchten resoluut van de tafel geveegd. Er is geen sprake van onderhandelingen tussen de twee over een gevecht. De onderhandelingen over een terugkeer in de UFC met GSP zelf gaan al zeer moeizaam. Het zou ideaal zijn om GSP vóór UFC 206 weer vast te leggen, om hem op 206 in Toronto zijn rentree te laten maken, op eigen grondgebied. Dat lijkt echter nog heel ver weg.
Over Silva gesproken, de Braziliaan is niet erg te spreken over de UFC. Na landgenoot Jose Aldo is ook Silva niet heel tevreden. Silva viel op UFC 200 in voor Jon Jones, en baarde opzien door het gevecht op twee dagen tijd aan te nemen. Hij verwachtte op zijn minst een bedankje, maar dat kreeg hij wonderbaarlijk genoeg niet. Ook werd hem gevraagd voor UFC 204 stand-by te staan, in geval Bisping of Henderson in de aanloop geblesseerd zouden raken. De manier waarop de UFC te werk ging, schoot ‘Spider’ in het verkeerde keelgat. Zo werd hij niet rechtstreeks op de hoogte gehouden, maar ging alles via zijn mensen. Silva was door de via via methode behoorlijk gekrenkt. Dana White is echter niet gediend van de kritiek aan zijn adres, en verwees de beschuldiging naar de het land der fabeltjes.
Brock Lesnar neemt advocaat in de arm
Brock Lesnar heeft voor zijn verdediging een sterke anti-doping advocaat in de arm genomen. De heavyweight werd na UFC 200 twee keer gevlagd voor een potentiële positieve dopingcontrole. De advocaat in kwestie is Howard Jacobs. Brock Lesnar beloofde er alles aan te doen om zijn onschuld te bewijzen. Daar is tot nu toe nog niet veel van gekomen.
Jon Jones heeft uitstel aangevraagd. Dit zorgde voor een aantal gefronste wenkbrauwen, zowel bij de Nevada State Athletic Commission als bij diverse media. Jones gaf als reden dat de USADA ook nog geen uitspraak heeft gedaan. Jones liep voor UFC 200 tegen de lamp en werd door USADA van de card gehaald. Zijn team wilt bovendien nog iets meer tijd om bewijs te verzamelen. Zij dienen hun claim dat één van de supplementen van Jones ‘vervuild’ was kracht bij te zetten met afdoende bewijs.
Dave Sholler weg bij UFC
De UFC raakt in korte tijd opnieuw een belangrijke pion kwijt. Matchmaker Joe Silva is onderweg om de organisatie te verlaten, en nu gaat ook vice president van public relations Dave Sholler de UFC achter zich laten. Sholler heeft een functie bij de Philadelphia 76’ers aangenomen. Sholler is zijn hele leven al fan van de basketbal ploeg en kon deze kans simpelweg niet laten liggen.


Ten slotte, als jullie hem nog niet gezien hebben, hier is het promo filmpje voor UFC 205. De grootste en sterkste card aller tijden!


Blijf de UFC update van SportAmerika volgen. Wordt uiteraard en ongetwijfeld vervolgd!
Foto: Archief Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen