De papegaai van Encarnacion

Edwin Encarnacion
Edwin Encarnacion is een belangrijk wapen in de ALCS tegen de Cleveland Indians. De drievoudig All-Star van de Toronto Blue Jays heeft in deze play-offs drie homeruns, zeven binnengeslagen punten en een .375/.474/.938 slashline achter zijn naam staan.
In zijn eentje ramde Encarnacion zijn ploeg tegen de Baltimore Orioles een ronde verder. Nog populairder is de manier waarop hij zijn homeruns viert. Encarnacion houdt zijn rechterarm parallel met de grond in zijn reis over de honken. Alsof hij iets op zijn schouder heeft zitten. Genoeg voer voor een creatieveling op het internet.

via GIPHY

The Edwing of Walking the Parrot wordt de hype genoemd. Ontstaan sinds 28 april, 2012 in een wedstrijd tussen de Blue Jays en de Seattle Mariners. Encarnacion bracht Kelly Johnson, José Bautista en Adam Lind over de thuisplaat met een Grand Slam.
Encarnacion maakte zijn rondje over de honken, sterkte zijn rechterarm uit als een vleugel van een vliegtuig. Zijn teamgenoten vonden het geweldig en sindsdien doet de 33-jarige Dominicaan niet anders. Na de Grand Slam sloeg Encarnacion 188 homeruns in het reguliere seizoen. En elke keer nam hij de papegaai mee.
Pluche papegaai
De papegaai is inmiddels bekender dan Jago uit de Disney film Aladdin. Speciale shirts met een papegaaienstaart werden gedrukt, zelfs Blue Jays-manager John Gibbons droeg trots een Edwing shirt tijdens een persconferentie. De grootste gangmaker achter de schermen is Ezequiel Carrera. De outfielder introduceerde een opblaasbare papegaai in de dugout en een pluche papegaai voorop de arm.


De pluche papegaai vierde zelfs het feestje mee op de thuisplaat na de walk-off homerun van Encarnacion in de AL Wild Card Game.
De basketballende buren in Toronto zijn ook op de hoogte. Voorafgaand aan Game 3 van de ALDS met de Texas Rangers maakten de spelers van de Raptors een video met daarin een hoofdrol voor de papegaai van Encarnacion.


“Zo lang ik homeruns blijf slaan, ga ik ermee door”, zei Encarnacion over Walking the Parrot. “Het is geen bijgeloof. Just fun!” En plezier hebben de Blue Jays in de play-offs. De aanvalsmachine draait op volle toeren in de play-offs met een .260 slaggemiddelde, .863 OPS, 27 runs, 10 homeruns en 25 binnengeslagen punten (eerste in MLB).
Encarnacion en de Blue Jays mogen het komende nacht in Cleveland laten zien. En reken er maar op dat de papegaai een plekje heeft in de dugout.
Foto: Ronald Martinez/Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen