UFC Update: Gegard Mousasi vs Hall main event Belfast


Er was deze week minder spectaculair nieuws dan de voorgaande weken. Maar uiteraard willen we je dit natuurlijk wel even melden! Onze landgenoot Gegard Mousasi was weer in het nieuws, en kondigde een veteraan zijn afscheid aan. Verder ook weer wat nieuwe aangekondigde gevechten en de laatste roddels, en nog wat nieuws omtrent UFC 205.
Gegard Mousasi hoofdgevecht UFC Belfast
Gunnar Nelson heeft helaas geblesseerd af moeten haken voor UFC Fight Night in Belfast. Hij zou tegenover Dong Hyun Kim komen te staan, maar heeft tijdens de training een enkelblessure opgelopen. Maar geen nood. De UFC kondigde aan dat onze landgenoot Gegard Mousasi het nieuwe main event is. Hij zal gaan vechten tegen Uriah Hall, van wie hij al een keer heeft verloren. Echter is Mousasi in de huidige vorm ongenaakbaar, en heeft al meerdere malen gezegd dat de verliespartij tegen Hall een ongelukje was. Hij kan in Belfast wraak gaan nemen voor de smadelijke nederlaag die hij tegen Hall leed, en kan zo verder zijn stempel op de middleweight divisie drukken. Een titelshot lijkt niet ver voor onze landgenoot. Mousasi had zijn zinnen gezet op een gevecht tegen Nick Diaz, Anderson Silva of een revanche match tegen Hall. Het is dus het laatste geworden.


Urijah Faber stopt ermee
Vorige week kondigden wij nog aan dat ‘The California Kid‘ op Fight Night Sacramento zal gaan vechten tegen Brad ‘One Punch‘ Pickett. Faber heeft inmiddels aangekondigd dat dat zijn laatste gevecht gaat worden. Het nieuws komt niet echt als een verrassing. Faber verloor zijn laatste twee partijen roemloos tegen respectievelijk Dominick Cruz en Jimmy Rivera. Vooral in het gevecht tegen Cruz kon Faber totaal geen vuist maken tegen zijn grote aartsvijand. Maar ook tegen Rivera werd duidelijk dat Faber over ‘the hill‘ is. Rivera kon met een aantal harde leg kicks Faber neutraliseren, iets wat in het verleden ook al grote problemen voor Faber opleverde. Met het gevecht tegen Pickett komt er een einde aan de glansrijke carrière van The California Kid, die de boeken in zal gaan als één van de beste featherweights / bantamweights ooit. Faber is al bijna 15 jaar actief in MMA, waarvan 5 jaar in de UFC. De onbetwiste leider van Team Alpha Male laat nog wel de deur op een klein kiertje, volgens eigen zeggen:

“I’d never put extreme limits on myself. I would never say, ‘this is it, this is it.’ I mean, somebody might really piss me off and there might be a golden opportunity. You never know.” “But my mentality right now is I’m gonna have this fight. I’m gonna go out with a bang and make it a meaningful and heartfelt one.”

USADA bevestigd verhaal Jon Jones
Jon Jones zal misschien snel weer in de Octagon te bewonderen zijn. USADA heeft bevestigd dat het product dat Jones nam ‘vervuild’ was met de verboden stoffen clomiphene en letrozole. De stoffen zorgden voor een positieve dopingcontrole en waren de oorzaak van de verwijdering van Jones. USADA rukte de ster van JacksonWink MMA voor UFC 200 van de card af. De advocaat van ‘Bones’, Howard Jacobs, kwam met de volgende verklaring:

“We’ve been able to establish the source of the prohibited substances. It came from a product that Jon took that was not labelled with either of these substances. We had it tested, the product was contaminated with both of them.”

De stoffen stonden niet op het label van de verpakking van het product. Jones kan zo de dans ontspringen. Waar eerst een zware schorsing boven het hoofd van de vechter hing, kan Jones nu met een ‘slap on the wrist‘ wegkomen. Teamgenoot Yoel Romero had een soortgelijk geval, en de Cubaan kwam er met een schorsing van zes maanden vanaf. De advocaat van Jones is echter hoopvol dat de straf van Jones nog lager zal uitvallen. Komt er dan eindelijk uitsluitsel rond de persoon Jon Jones? ‘Bones’ zelf staat in ieder geval te popelen om weer terug de kooi in te stappen. Hij nam vorige week al Anthony Johnson en Daniel Cormier via Twitter op de korrel, en zal met grote belangstelling kijken naar het gevecht tussen de twee op UFC 206.
De geruchtenmolen
Nick Diaz neemt een prominente rol voor zijn rekening in de geruchten van deze week. Er sijpelen hardnekkige geruchten door dat de vechter op UFC 206 een titelshot tegen Michael Bisping zal gaan krijgen. Opmerkelijk, want Diaz is al ruim anderhalf jaar niet actief geweest vanwege een schorsing, en normaal is Diaz actief in de welterweight divisie, een gewichtsklasse lager. Het gerucht is aansluitend op het bericht van vorige week, waarin UFC president Dana White verklaarde dat hij druk in de weer is om een gevecht voor Diaz te regelen. Echter is een struikelblok de openstaande boete van €70.000 dollar. Diaz kreeg de boete opgelegd bij zijn schorsing. De vechter werd in 2015 geschorst nadat er sporen van marijuana in zijn bloed werden gevonden. Tot op heden is de boete nog niet betaald. Misschien dat broertje Nate Diaz zijn grote broer een handje kan helpen?
We blijven even bij Michael Bisping. De Engelsman, die nooit om woorden verlegen zit, heeft verklaard dat hij mondeling overeen is gekomen om tegen George St. Pierre te vechten. Dit zou dan op UFC 206 in Toronto moeten gebeuren. St. Pierre is volgens eigen zeggen niet langer deel van de UFC, zoals we vorige week reeds verklaarden. Er worden op het moment een hoop verwarrende signalen de wereld in geholpen, en de vraag is of we dit niet met een korreltje zout moeten nemen. Echter is Bisping van mening dat het nu alleen nog aan de Canadees ligt.


En hieronder gelijk het antwoord van GSP:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen