Cleveland Indians lopen uit naar 3-1

19042883415_c51c9be857_k
De Cleveland Indians zijn nog één overwinning verwijderd van een historische World Series-zege. De ploeg uit Ohio won in Chicago opnieuw van de Chicago Cubs. Het werd 7-2. De Indians hebben daardoor nu een 3-1 voorsprong in de best-of-seven-reeks.
De Cubs schoten voor eigen pubiek uit de startblokken. Dexter Fowler liep het eerste punt binnen na een line drive van Anthony Rizzo in de eerste inning. De Cubs leken daarmee de problemen van een dag eerder te voorkomen. Toen hadden beide ploegen mede door de harde wind moeite om te scoren. Dat de ploeg van Joe Maddon vroeg op voorsprong kwam leek dus een groot voordeel.
Niets bleek echter minder waar. Hoewel de wind nog steeds stevig waaide door Wrigley Field, wisten de Indians de ene na de andere inning naar zich toe te trekken. Zo stond er na 6 1/2 innings ineens een score van 7-1 op het bord. Daarbij vielen vooral de homeruns van Carlos Santana (in de tweede inning) en Jason Kipnis (in de zevende inning) op.
Nadat Dexter Fowler, die tot nu toe nog niet erg op dreef was in de World Series, in de achtste inning ook een homerun mocht noteren was de wedstrijd gespeeld. De 7-2 eindstand betekent dat de Indians nog maar één zege verwijderd zijn van de eerste World Series-titel sinds 1948. Daarvoor heeft het in theorie drie kansen, één in Chicago en indien nodig twee in de thuisstad.

Foto: Flickr the Commons

 1. De Cubs maken te vel fouten en de Indians spelen gewoon héél goed.
  Vorig jaar hadden de Cubs een beetje pech door in de NLCS tegen een scorching hot NY Mets aan te lopen. DIe waren in de Ws daarna ice cold.
  Dit Indians-team stond aan het einde van het seizoen strak 1e in de AL central-division en spelen in de Play offs echt heel goed.
  Zelf had ik meer van de Cubs verwacht en gehoopt. Mijn voorspelling van 3 oktober was niet slecht. Alleen de winnaar …
  http://www.sportamerika.nl/dutch-report-schoop-playoffs-kieboom#comments
  In mijn vriendegroep had ik na game 2 nog een bold prediction: De Cubs sweepen de Indians thuis. Laat het niet andersom zijn! Laat de Cubs 1 wedstrijd op Wrigley Field winnen!
  Uiteindelijk worden de Indians WS in 6 🙁

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen