Kenley Jansen wint prijs voor beste relief pitcher

Kenley Jansen
Kenley Jansen is zaterdag uitgeroepen tot de beste relief pitcher in de National League. De 29-jarige closer van de Los Angeles Dodgers pakte 47 saves in het reguliere seizoen met de beste strikeout-to-walk ratio in de National League (9.45).
Jansen eindigde het seizoen met een clubrecord van 189 saves. Niemand in de MLB had een betere WHIP (0.67) dan Jansen en slagmannen kwamen tegen de grote man uit Curaçao niet verder dan een mager .150 slaggemiddelde.
Met hulp van Jansen wisten de Dodgers de titel in de NL West-divisie te winnen. De NLCS bleek het eindstation voor de Dodgers waarin de Chicago Cubs met 4-2 te sterk waren. The Boys in Blue veroverden in 1988 voor het laatst de World Series.
Net zoals in het reguliere seizoen, domineerde Jansen ook in de play-offs. Ondanks de uitschakeling frustreerde Jansen de slagmannen van de Cubs. Ze kregen geen vat op zijn cut-fastball en kwamen niet verder dan 1-uit-20 aan slag met tien strikeouts.

De vraag is of Jansen bij de Dodgers blijft? Als free agent heeft hij in het naseizoen de vrijheid om te luisteren naar clubs die interesse tonen en een pak geld meenemen.
Lees ook: Andrelton Simmons genomineerd voor Gold Glove Award
Foto: Phrake Photography

  1. Mooie en terechte prijs.
    Wel ‘onzorgvuldig’ dat meneer niet aanwezig was om de prijs in ontvangst te nemen.AL Pitcher Zach Britton was er gewoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen