UFC Update: Anthony Pettis mist gewicht


Anthony Pettis mist gewicht
UFC 206 heet opnieuw een klap te verwerken gekregen. Anthony Pettis, die zaterdagnacht voor de interim featherweight titel zou gaan vechten, mistte op de officiële weigh-ins het streefgewicht van 145 pond. ‘Showtime‘ woog in op 148 pond, drie pond boven het streefgewicht. Het nieuws komt als een verrassing, immers verklaarde Pettis een paar dagen geleden dat de weightcut gemakkelijk ging en dat hij al acht weken met een diëtist werkt om voor dit gevecht goed voor de dag te komen. Voor Pettis zijn de gevolgen groot. Als hij als winnaar uit de strijd met Holloway mocht komen, zal Dana White niet de interim titel om zijn middel schuiven. De regels geven aan dat je voor een titelgevecht precies op het gewicht moet inwegen, en vervalt ook de normale pond speling die vechters genieten bij een non-title fight. Ook moet Pettis 20% van zijn gage inleveren aan Max Holloway. Voor Holloway verandert er niks. Hij woog in op precies 145 pond en zal bij winst de nieuwe interim featherweight kampioen worden en een title shot tegen Jose Aldo krijgen. Showtime zal heel snel de enorme teleurstelling moeten verwerken, want Max Holloway is een zeer gevaarlijke tegenstander. Dana White was teleurgesteld:

“I’m not happy, but listen, it happens. Believe me when I tell you, Anthony Pettis wanted to make weight. He’s been working for months for this day. He came in, when he landed here in Toronto, he was 10 pounds (over), so he should’ve made the weight. What that tells you is he’s too old and he’s too big to make that weight, is my opinion. So we’ll see where we go from here.”

Anthony Pettis heeft zelf inmiddels ook gereageerd. Op MMAfighting zei hij dat het een team beslissing was. Hij naderde het streefgewicht bij de weighcut, maar voelde zich onwel toen hij nog meer gewicht wilde verliezen. Bij elke poging steeg zijn lichaamstemperatuur en had de vechter kots neigingen. Na beraad met een UFC dokter werd besloten de weightcut te staken.

“It was a team call,” Pettis said. “My body just wouldn’t let go of that extra weight. It’s just one those things. We did everything right beforehand, everything was on point. My body just gave out. I had nothing left to give. In the end, we decided that my career and health are more important than those two extra pounds.”


Jon Jones sluit deal met Nevada Athletic Commission
Jon Jones heeft een deal met de NAC gesloten. Het verhoor met de NSAC zou eigenlijk volgende week plaatsvinden, maar Jones heeft eieren voor zijn geld gekozen en een deal gesloten met de NAC. Potentieel zou de straf die USADA hem oplegde hoger uit kunnen vallen, en Jones besloot dat risico niet te nemen. Jones is nu voor een jaar geschorst, de schorsing is inmiddels al ingegaan, en loopt af op 6 Juli 2017.
Georges St. Pierre heropent onderhandelingen
GSP is opnieuw met de UFC aan de onderhandelingstafel gaan zitten. Het gemis van de populaire Canadese vechter op UFC 206 is beiden blijkbaar niet in de koude kleren gaan zitten. GSP is één van de frontmannen van de nieuwe rechtersorganisatie MMAAA, zoals we vorig week berichtten. De dag dat hij de organisatie publiekelijk uitbracht, ontving zijn advocaat een brief van de UFC, waarin stond dat de UFC de onderhandelingen opnieuw wilden opstarten. Ondertussen heeft GSP zichzelf fit gehouden en was eigenlijk klaar om de UFC 206 card te redden, na het uitvallen van het titelgevecht tussen Daniel Cormier en Anthony Johnson.

“The thing is, I was training until a very recent point. I was fighting, I was training to get ready for a fight in Toronto. I really thought it would have worked out and in case someone got hurt, they would have maybe called me or I thought maybe they would have called me at the last minute, just to take me off guard. I didn’t know. But one or two weeks ago I pulled the plug, I knew it was not happening.
“I was hoping earlier to get on the card for Toronto but it’s not happening and now I guess they’ll keep talking and we’ll see if they can come to an agreement. Same story as before but now I have more options. I’m [a] free agent. I don’t have to be in the UFC. I could go somewhere else.”

Dana White heeft ook gereageerd en zei het volgende:

“I have a good relationship with Georges and yeah, obviously, we would love him to fight,” White said. “The problem is, Georges has a deal. Georges is under contract with us right now. He has a deal. I’m not afraid to give Georges St-Pierre more money, but it’s got to be reasonable.”

Conor McGregor daagt NAC uit
En ook Conor McGregor was weer even in het nieuws. De Ier is bereid om de NAC, de Nevada Athletic Commission, naar het gerecht te slepen. Die legde hem een paar maanden geleden een boete op van $75.000 dollar voor zijn aandeel in de rel met Nate Diaz op de persconferentie van UFC 202. McGregor smeet een paar flessen water en blikjes Monster energiedrank richting de groep van Nate Diaz, die bezig was het theater te verlaten. McGregor kreeg onlangs zijn bokslicentie voor de staat Californië en heeft ook een verzoek ingediend om zijn bokslicentie in Nevada te verkrijgen. De openstaande boete is een sta-in-de-weg en daarom wilt McGregor nu de organisatie voor het gerecht slepen. De makkelijke manier zou natuurlijk simpelweg de boete betalen zijn, maar dat is dus geen optie voor de lightweight kampioen. Het ziet er naar uit dat McGregor zijn zuurverdiende geld niet zomaar wilt opgeven, en wie kan hem dat kwalijk nemen?
Nick Diaz eindelijk vrijgegeven
Nick Diaz is eindelijk weer vrij om zijn rentree in de UFC te maken. Na zijn schorsing van 18 maanden vanwege het gebruik van wiet gedurende zijn fight camp tegen Anderson Silva, stond er nog een behoorlijke boete open van $100.000. Die boete is niet geheel betaald, en daardoor werd Diaz niet vrijgegeven. De wanbetaling was ook de reden dat Nick zijn broer Nate in zijn gevechten met Conor McGregor niet mocht bijstaan in de hoek. Diaz heeft nu een deal gesloten met de NAC en is nu werkelijk verlost van de problemen.
Tyron Woodley vernam het nieuws snel, en verspilde geen tijd om Diaz uit te dagen. Woodley, de huidige welterweight kampioen, is al langer op zoek naar een ‘big money fight‘ en is al een tijdje bezig om te proberen om grote namen uit de tent te lokken. Gaat het hem dit keer wel lukken?


UFC 206 nieuws
De card van 206 heeft al een aantal grote wijzingen ondergaan en rampspoed blijft de card maar achtervolgen. Anthony Pettis heeft zoals eerder vermeld het streefgewicht gemist en zal dus niet voor een titel kunnen vechten. Gelukkig heeft de card nog een paar andere spetterende gevechten op het menu staan, en de co-main event tussen Cowboy Cerrone en Matt Brown is er zo eentje. De spanning naar het gevecht werd in de aanloop aardig opgebouwd. Zo is Matt Brown bepaald niet een fan van Cowboy, en uitte dat ook in de interviews:

“His whole thing is all just based on lies and a lot of people fall into that. But I ain’t falling into it. Most of my opponents I’m real respectful to and I think they’re respectful to me. I don’t know if he means it or not. I don’t know if he’s just a douchebag of a person, but I get the feeling that when he’s talking to other people, especially other fighters, that he feels like he’s above other people, and he’s kind of a bully.”

Bij de staredowns onderstreepte hij zijn maling aan Cerrone. Cowboy wilde de hand van Brown schudden, maar daar was de vechter niet van gediend. Als blikken konden doden was Cowboy dat moment een wisse dood gestorven.


Foto: Getty Images / Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen