UFC on Fox 26: Lawler versus Dos Anjos


Zaterdag 16 december staan er in Winnipeg twee ex-kampioenen tegenover elkaar in de UFC-octagon. Oud-weltergewichtkampioen Robbie Lawler gaat het opnemen tegen de voormalig UFC-kampioen in de lichtgewichtklasse Rafael dos Anjos bij UFC on FOX 26.

DE JACHT NAAR HET HEROVEREN VAN DE TITEL

Nadat Robbie Lawler tijdens UFC 201 zijn titel verloor aan ex-trainingspartner Tyron Woodley duurde het een jaar voordat hij weer in de octagon te bewonderen was. Bij zijn terugkeer won hij op jurybeslissing tegen Donald Cerrone. Waar hij het in de tweede ronde even moeilijk had waren de eerste en derde ronde overduidelijk voor Lawler. Vooral in de derde ronde wist de ex-kampioen het tempo nog op te schroeven. Cerrone had hier weinig antwoord op. Deze overwinning was echter nog niet genoeg om een rematch tegen Woodley te krijgen.

Robbie Lawler (Joe Camporeale-USA TODAY Sports)

NIEUWE GEWICHTSKLASSE, NIEUWE KANSEN

Voor Rafael dos Anjos was het jaar 2016 er een om snel te vergeten. Nadat hij eerst zijn lichtgewichttitel kwijt raakte tegen Eddie Alvarez , ging ook de title-eliminator tegen Tony Ferguson verloren. In 2017 kwam de Braziliaan echter sterker terug dan ooit. Alleen was het dit keer niet meer in de lichtgewichtklasse, maar een opstapje naar de weltergewichtklasse.
Zijn eerste gevecht in zijn nieuwe klasse vond plaats op 17 juni 2017 in Singapore tegen de Belgische vechter Tarec Saffiedine. Dit gevecht won Dos Anjos via een unanieme jurybeslissing. Tijdens dat gevecht werd al duidelijk dat Rafael dos Anjos als herboren was. Zonder zijn weight-cut vocht hij zeer explosief met licht voetenwerk. Zijn volgende tegenstander Neil Magny had nog minder in te brengen. Na één ronde moest Magny al afkloppen, nadat Dos Anjos een arm-trianglechoke kon inzetten. Een winningstreak en een nieuwe kanshebber in de weltergewichtklasse was geboren.

Rafael dos Anjos (gele broek) wint zijn tweede partij in het weltergewicht. Neil Magny werd op submission verslagen. (UFC.com)

WINNER TAKES IT ALL

Beide vechters hebben de honger om weer een UFC-belt in bezit te krijgen. Sta er dan ook niet versteld van als dit weer een ultieme brawl gaat worden. Lawler staat er sowieso om bekend graag toe-to-toe met zijn opponenten te staan. Rafael dos Anjos heeft echter ook een goede submissiongame, iets was Lawler al jaren niet eens meer probeert. Terwijl Rafael dos Anjos als herboren vecht, is het niet te ontkennen dat Lawler de laatste jaren in intensieve gevechten is geraakt. Hoeveel schade kan zijn lijf nog aan?
Zowel Lawler als Dos Anjos hebben beide hoge pieken, maar ook diepe dalen gekend in hun imposante carrière. Wie is er het meest hongerig? Alhoewel de huidige kampioen Tyron Woodley nog steeds geblesseerd is, lijkt het logisch dat de winnaar van deze tweestrijd vroeg of laat een titleshot gaat krijgen. Al moeten we niet raar op gaan kijken als #3 contender Colby Covington de eerste kans op een titel kijgt. De zaak is dus voor beide heren om op een zo overtuigend mogelijk manier te winnen.

(Top photo: UFC.com)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen