UFC on Fox 28: Kan Josh Emmett zijn weg naar een titleshot voortzetten?


Aankomende zaterdagnacht is het weer tijd voor een nieuwe UFC on Fox. In het main event zullen Josh Emmett en Jeremy Stephens gaan vechten voor een potentiële plek in de top drie van de featherweight-divisie. Het co-main event is een strijd in het women’s strawweight tussen twee topvechters. Nummer 2 Jessica Andrade neemt het namelijk op tegen nummer 5 Tecia Torres. Verder is ook het gevecht tussen Mike Perry en Max Griffin, en de strijd tussen Sara McMann en Marion Reneau zeker het kijken waard.


Strijden voor de kans op een title shot


Aanstaande zaterdag zal het hoofdgerecht verzorgd worden door de Amerikanen Josh Emmett en Jeremy Stephens. Deze partij belooft een spectaculair gevecht te worden. Aan de ene kant staat Jeremy Stephens. Hij is al meer dan tien jaar bezig zichzelf te bewijzen als een topvechter in de UFC. Aan de andere kant staat Josh Emmett. Hij heeft zich met één spectaculair gevecht naar de top van de ranking weten te katapulteren.

DE SPECTACULAIRE STIJGER

Ongeveer anderhalf jaar na zijn debuut stond de “Grim Reaper” er weinig indrukwekkend voor. Na een verlies tegen Desmond Green in de lightweight-divisie besloot de Amerikaan om zijn heil te zoeken in de featherweight-divisie. Na een overwinning tegen Felipe Arantes leek het er sterk op dat er nog een lange weg te gaan was voor Emmett. Er is veel nodig om als vechter op te werken in de featherweight-ranking. Met één gevecht wist hij zichzelf echter vol in de spotlights te zetten.
Na een blessure van Frankie Edgar moest José Aldo zijn gevecht annuleren om het op te nemen tegen kampioen Max Holloway. Deze wisseling zorgde helaas wel voor één groot probleem. De originele tegenstander van Aldo, de Amerikaan Ricardo Lamas, kwam nu zonder tegenstander te zitten. Geen van de potentiële tegenstanders wilde op short notice vechten tegen de nummer 5 van de divisie. Josh Emmett was echter wel gek genoeg voor het gevecht. Hij greep deze kans dus ook met beide handen aan. Wat vooraf leek op één van de grootste mismatches van de UFC eindigde in één van de grootste upsets ooit. Na 4:33 in de eerste ronde wist Josh Emmett de torenhoge favoriet Ricardo Lamas KO te slaan. Emmett verzekerde zichzelf hiermee in één klap van een plek in de top vijf.

‘LIL HEATHEN’

De andere deelnemer aan het main event is een echte routinier. ‘Lil Heathen’ vecht al meer dan tien jaar in de UFC. In die jaren maakte hij al veel hoogtepunten en dieptepunten mee. Zowel in de lightweight- als in de featherweight divisie heeft de 31-jarige vechter spectaculaire knockouts afgewisseld met decision losses. Het gevecht tegen Emmett is een geweldige kans voor Stephens. Hij kan zo snel een paar plekken te stijgen op de ranking en mogelijk de top vijf binnen te sluipen. Ook is het al zijn tweede main event in 2018. Eerder wist hij al met een overtuigende TKO af te rekenen met Doo Ho Choi
Dit gevecht zal gaan uitwijzen of de overwinning van Emmett tegen Lamas een lucky win was of dat de Amerikaan echt een vechter is om rekening mee te houden op de ranking. Voor Jeremy Stephens is het een uitgelezen mogelijkheid om zijn goede vorm door te zetten en een aanval op de top vijf te doen


TOP 5 WOMEN’S STRAWWEIGHT BOUT


Het co-main event aanstaande zaterdag is een gevecht in de women’s strawweight. Nummer 2 Jessica Andrade neemt het namelijk op tegen nummer 5 Tecia Torres.
De winnaar van deze bout zal zich zeer waarschijnlijk mogen opmaken voor een title shot tegen de winnaar van Rose Namajunes tegen Joanna Jedrzejczyk. Jessica Andrade heeft vorig jaar al een title shot gehad tegen de Poolse Jedrzejczyk. De Braziliaanse vechter verloor deze partij helaas via decision en zal dus gebrand zijn op revanche. Na een overwinning tegen Claudia Gadelha hoopt Andrade dat een overwinning tegen Torres genoeg zal zijn voor een nieuwe title shot.
Een overwinning zal niettemin geen makkelijke onderneming zijn. Tegenstander Tecia Torres is namelijk bezig aan een gestage opmars richting een title shot. In zeven UFC-gevechten verloor ‘The Tiny Tornado’ alleen van huidig kampioen Rose Namajunes. Verder maakte de Amerikaanse in haar andere partijen een erg sterke indruk. Het belooft dus een interessante matchup te worden tussen twee van de betere vrouwelijke vechters in de strawweight divisie.


MANNELIJK SPEKTAKEL OP DE MAIN CARD


Naast de main en co-main staan er nog 2 partijen op de main card. Zowel in de light heavyweight als in de welterweight divisie mag men een mooie partij verwachten

OSP VS. THE SLEDGEHAMMER

In de Light Heavyweight divisie zal Ovince Saint-Preux het gaan opnemen tegen Ilir Latifi. Na achtereenvolgens te verliezen van Jon Jones, Jimi Manuwa en Volkan Özdemir leek het erop dat de stap naar de absolute top iets te hoog gegrepen was voor OSP. Sindsien heeft de Amerikaan een paar indrukwekkende resultaten neergezet met onder andere een schitterende knock-out tegen Corey Anderson. Momenteel staat de 34-jarige vechter op een vijfde plek op de ranglijst en mag hij weer stiekem naar boven gaan kijken,

Tegenstander Ilir Latifi staat negende op diezelfde ranglijst. Voor de Zweed is het gevecht de grootste uitdaging in zijn carrière tot nu toe. The Sledgehammer heeft al wel enkele goede overwinningen geboekt tegen vechters buiten de top 10. Hij wist echter niet te winnen van Jan Blachowicz en Ryan Bader. Het zou voor de Europeaan een erg belangrijke overwinning zijn, mocht hij weten te stunten tegen Saint-Preux.

GEGARANDEERD SPEKTAKEL IN DE WELTERWEIGHT DIVISIE

Het eerste gevecht op de main card lijkt er een die garant moet staan voor spektakel. Mike Perry neemt het namelijk op tegen Max Griffin. Hoewel beide vechters momenteel unranked zijn, lijkt een mooi gevecht verzekerd. Mike Perry staat er namelijk om bekend dat hij altijd op zoek is naar de knockout. Alle elf overwinningen die de Amerikaan Perry in zijn carrière wist te behalen waren via KO of TKO. Zijn enige twee losses kwamen wel via decision. Perry is dus een klassieke alles-of-niets vechter waar het publiek van houdt. Aangezien tegenstander Max Griffin voorlopig een ongelukkig begin kent van zijn UFC-carrière lijkt een KO of TKO in deze partij een zekerheidje.

Ten slotte is het gevecht op de pre-lims tussen Marion Reneau en Sara McMann er een om in de gaten te houden. De respectievelijk nummer 7 en 8 op de Bantamweight ranking zullen gaan strijden om een mooie positie op de ranglijst. Beide dames hebben redelijk veel ervaring in de UFC. Hoewel de echte top waarschijnlijk buiten bereik zal blijven voor deze twee vechters, is de kans zeker groot dat ze in de pre-lims een mooi en spannend gevecht zullen gaan neerzetten.

Top photo: UFC.com

Cover Photo: MMAJunkie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen