UFC Fight Night 111: twee jaar te laat


Nadat we vorige week door omstandigheden niet konden berichten over wat je moest gaan zien tijdens UFC Fight Night 110, komen we nu dubbel zo hard terug met Fight Night 111. Dubbel zo hard terugkomen is dan ook precies wat het overgrote deel van de vechters op de fightcard ook moet doen.
Wie namelijk kijkt naar de verzameling namen ziet vooral kampioenen uit het recente verleden. Dat zou heel aanlokkelijk kunnen zijn, ware het niet dat zij allen de laatste tijd nogal een gewoonte hebben gemaakt van het verliezen van gevechten. Het lijkt er daarom op dat de fans een avond krijgen voorgeschoteld die eigenlijk gewoon twee jaar te laat komt. Dat neemt niet weg dat er weldegelijk een aantal interessante zaken zich voordoen.

Holm versus Correia

Het meest sprekende voorbeeld is misschien wel de headliner van deze avond. Holly Holm versus Bethe Correia zou eind juni 2015 een absolute kaskraker zijn geweest. Beide dames stonden op dat moment namelijk 9-0 in hun UFC-loopbaan. Hun gezamelijke record sindsdien na ieder vier gevechten te zijn aangegaan? 2-5-1.
Heel erg lekker gaat het dus niet met de kroonprinsessen. De laatste nederlaag van voormalig bantamkampioene en vedergewicht aspirant-kampioene Holm ligt waarschijnlijk nog het meest vers in het Nederlandse geheugen. Die leed ze namelijk tegen Germaine de Randamie. Dit was dan ook direct één van de meest controversiële gevechten van het jaar 2017 tot nu toe.

De verliespartij was de derde op rij voor Holm. Iets wat ze in haar loopbaan in de vechtsport, die al sinds begin 2002 gaande is, niet eerder heeft meegemaakt. Bethe Correia doet het in dat opzicht iets beter. Nadat Correia het titelgevecht in bantamgewichtsklasse van de toen nog ongenaakbare Ronda Rousey verloor noteerde ze een nederlaag, een overwinning en een draw. De verliezer van vandaag zal een langere carrière in de MMA-sport nog eens goed moeten heroverwegen.

Andrei Arlovski

Een andere vechter voor wie het ook belangrijk is om te winnen omdat het anders weleens einde carrière kan zijn, is Andrei Arlovski. De 38-jarige oud-kampioen noteerde vier nederlagen op rij. Het ging om driemaal TKO, eenmaal submission. Ook Arlovski trof onderweg een Nederlander die hem tegen de grond werkte in de persoon van Alistair Overeem.

Arlovski, eens één van de allergrootste namen in de UFC, ontmoet Macin Tybura. Dit is één van de weinigen op deze fightcard die juist de weg omhoog heeft gevonden. Nadat de jurybeslissing negatief voor hem uitpakte bij zijn UFC-debuut in mei 2016 trapte hij Viktor Pesta knock-out en bracht hij Luis Henrique een TKO toe. Waar Arlovski moet uitkijken dat hij niet buiten de boot valt kan Tybura bij een overwinning gaan dromen van een groter gedrukte naam op de poster.

Rafael Dos Anjos en het weltergewicht

Tot slot is er op de Main card nog ruimte voor twee gevechten in het weltergewicht. De meest opvallende naam is misschien wel die van Rafael Dos Anjos. De oud-kampioen in de lichtgewichtklasse heeft de overstap gemaakt naar de weltergewichtklasse net nadat hij tweemaal op rij verloor.

In dat opzicht is het voor Dos Anjos misschien wel een nadeel dat hij juist een vechter treft die op hetzelfde punt in zijn loopbaan staat. Met twee overwinningen tegenover drie nederlagen (waaronder zijn laatste twee gevechten) heeft Tarec Saffiedine vooralsnog minder plezier van zijn komst naar de UFC. In ieder geval minder dan hij zich misschien had voorgesteld. De relatieve nieuwkomer, in ieder geval in deze klasse, Dos Anjos zou voor Saffiedine dan ook wel eens het juiste medicijn kunnen blijken.
Note: op het moment van publiceren van dit artikel is door het tijdsverschil met Singapore de undercard van dit Fight Night-event al bezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen