UFC 205: De fans doen hun picks!

Yoel Romero

Het grootste UFC evenement in de geschiedenis is om de hoek en daarom pakken we bij SportAmerika de boel groots aan! Wij vroegen aan een aantal fervente UFC fans hun picks, de vechters die volgens hun als winnaar uit de strijd komen. UFC 205 is een lastige card om te voorspellen, met vrijwel allemaal gelijkwaardige vechters die tegenover elkaar staan. We lieten de fans de mooiste partijen picken, en dat leverde mooie antwoorden op!
Conor McGregor vs Eddie Alvarez
Mykel: McGregor heeft één wapen en dat is zijn linker straight. Ik geloof namelijk niet dat Conor met die spinning kicks effectief genoeg kan zijn tegen Alvarez. ‘The Notorious‘ blijft natuurlijk levensgevaarlijk met zijn linker straight, zijn lead uppercut, zijn reach en zijn slopende body kicks. Toch kies ik voor Alvarez. Ik moet erbij zeggen dat ik Eddie meer kies omdat ik wil dat hij wint!
Freek: Ik ga voor McGregor. De kans om zijn legacy zo groot te maken zal hij niet laten liggen. Het vooruitzicht naar grote paydays evenmin. Als Alvarez, zoals in de meeste van zijn partijen, een paar flinke klappen krijgt, zal McGregor te goed en te sterk zijn. Eddie kan winnen met zijn worstelen, en door McGregor op de grond te houden en daar de boel te controleren. Echter zijn de takedown defense en wrestling van ‘The Notorious‘ al duidelijk verbeterd.
Ruben: Conor McGregor gaat standup afdwingen en gaat dan grote schade aanrichten met zijn straights, en hij gaat Eddie afbreken. Ik denk dat Eddie de standup van Conor McGregor grof onderschat.
Daniel: Ik denk toch dat McGregor de partij wint. Het gaat niet makkelijk worden, maar ik denk dat de focus en de zeer fanatieke voorbereiding van de Ier de doorslag gaan geven. Bovendien is de drop terug naar 155 erg goed voor hem, denk dat op dit gewicht hij het meest effectief is.
Tyron Woodley vs Stephen Thompson
Mykel: Wonderboy’s voetenwerk maakt alles wat Woodley kan onschadelijk. ‘The Chosen One’s reacties zijn niet genoeg getraind om de kicks en timing van Thompson te ontwijken. Ik denk dat Woodley in de derde ronde wordt opgerold.
Freek: Ik kies Wonderman. Niet Wonderboy, want hij is 33. Ik hoop het meer hoor, want ik weet het echt niet met die Woodley. Ik kan hem eerlijk gezegd niet goed verdragen. Thompson is een killer, en een finisher. Hoop dat ie het karwei afmaakt.
Ruben: Ik pick Wonderboy, omdat hij de X-factor heeft. Hij is een ongeslagen stand up vechter die een goede ground game heeft gekregen door te hangen met Weidman die zwaarder (en misschien ook wel sterker) is dan Woodley. Als ‘The Chosen One‘ het gevecht niet naar de grond kan brengen en/of schade kan maken in de begin rondes dan gaat Wonderboy hem breken. En dat zal stukje bij beetje gaan, met zijn lange kick reach en bijbehorende trappen.
Daniël: Het klinkt misschien raar, maar de hele wereld is tegen Woodley. En juist om die reden kies ik hem. Hij zal gaan vechten met een chip on his shoulder en die rechterhand van hem is dodelijk. Eén keer goed raak is al genoeg. Wonderboy denkt ook al dat ie gewonnen heeft en dat bevalt me totaal niet.
Joanna Jedrzejczyk vs Karolina Kowalkiewicz
Mykel: Ik vind Joanna de GSP van haar divisie. Dit is haar zoveelste titelverdediging en ik denk dat Karolina gewoon moeite gaat krijgen met titelgevecht nervositeit. Ik denk dat Joanna ook qua voetenwerk beter is en een snellere striker!
Freek: Ik pick Joanna, simpelweg omdat ze Joanna is. Kowalkiewicz heeft een echt vechtershart en ik bewonder dat ook, maar ze is twee keer kleiner als Joanna. Die is op een missie.
Ruben: Ik denk dat Joanna wint maar ik hoop dat er een upset komt. Want Karolina is cool en gedraagt zich als een champ. Emoties bewaart zij voor in de ring.
Mitch:Ik denk dat Joanna wint. Ze is zo dominant in de strawweight divisie en haar striking is pound for pound waarschijnlijk de beste in heel WMMA.
Daniël: Ik pick ook Joanna. Ik heb trainingsfilmpjes van haar gezien en stond stijl achterover. De kracht, de snelheid, die ellebogen. Damn. Denk niet dat Karolina daar tegen opgewassen is.
Chris Weidman vs Yoel Romero
Mykel: Ik kies Chris Weidman. Yoel is de betere wrestler van de twee, maar hij houdt het niet vol. Hij gassed. Hij is bovendien ook niet de jongste meer. Hoewel hij sterker is, en beter kan worstelen, kan hij het niet uitbuiten tegen Weidman.
Freek: Ik kies Weidman. Romero heeft zn conditionering niet opgelost want hij heeft simpelweg teveel massa en gassed na anderhalve ronde. Weidman wint op uithoudingsvermogen en zijn gelijkwaardige wrestling.
Ruben: Ik kies Weidman. Hij gaat Romero naar het diepe sleuren, en dat gaat teveel zijn voor ‘The Soldier of God’. Romero gaat gassen.
Mitch: Weidman heeft de edge wat techniek betreft. Als hij goed om weet te gaan met de kracht van Romero (die brute ground and pound in huis heeft)gaat de winst naar hem. Maar Romero mag absoluut niet onderschat worden. Dat is echt een gevaarlijke dude!
Daniël: Ik vind het moeilijk om te kiezen. Weidman heeft ’thuisvoordeel’, maar dat is niet altijd een voordeel! Kan hij die druk wel aan? Romero wordt wel een beetje onderschat vind ik. Die kerel is een beest. Toch denk ik dat Weidman iets gepoleister is en daarom de partij naar zich toetrekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen