UFC 203: Overeem hard onderuit tegen Miocic


UFC 203 vond vannacht plaats in Cleveland, Ohio en kon als main event local hero Stipe Miocic zijn titel zien verdedigen tegen Nederland’s grootste hoop, Alistair Overeem. Het wordt de eerste titelverdediging voor Miocic, die de titel afpakte van Fabricio Werdum, die ook op deze card staat. Werdum neemt het op tegen Travis Browne in een ander gevecht in de heavyweight divisie. Op 203 zal ook CM Punk zijn debuut maken, na een lange carrière in de WWE. De transitie van worstelaar naar MMA vechter is een enorme, en het valt te bezien of Punk deze overstap werkelijk aankan. Ook Urijah Faber staat op de card, hij komt uit tegen Jimmy Rivera.

Stipe Miocic verslaat Alistair Overeem

– KO (eerste ronde)
De Nederlander kan de kroon op zijn carrière vandaag zetten met een overwinning op heavyweight kampioen Stipe Miocic. ‘The Reem’ zal de overwinning uit het hol van de leeuw moeten spelen, want Miocic speelt een thuiswedstrijd. De Nederlander werd bij de open workouts en bij de weigh-ins al op vijandelijke manier door het thuispubliek ontvangen.
Overeem komt na een harde linkse op een haar van de titel wanneer hij bijna een guillotine choke kan inzetten, maar Miocic ontsnapt. Vanaf dat moment is Overeem de regie kwijt. De kampioen begint de Nederlander op te jagen, maar kan de druk niet omzetten in een beslissing. Overeem moet stevig in zijn achteruit en kan aan het einde van de ronde de felle kampioen niet meer van zich af houden. Hij komt na een mislukte trap op de grond terecht en wordt daar met vier harde stoten knockout geslagen. De hoop is vervlogen. Aan het einde is er nog wat controverse, wanneer Overeem claimt dat hij de kampioen voelde ’tappen’ bij het inzetten van de guillotine choke. Dit blijkt echter niet na bekijken van de beelden.


Fabricio Werdum verslaat Travis Browne
– Jurybeslissing (unaniem)
In de aanloop naar het gevecht stookt de Braziliaan het vuurtje op. Bij de weigh in scheldt hij zijn tegenstander in het Portugees de huid vol. De twee stonden al eerder tegenover elkaar, toen was Werdum de meerdere. En ook nu komt Werdum onmiddellijk door met een headkick en moet Browne achteruit. Al snel blijkt dat Browne een vinger heeft gebroken, maar hij verbijt de pijn en gaat moedig door. Maar aan het einde van de ronde wordt hij geveld door een strakke rechtse. Werdum ruikt bloed maar kan de klus niet afmaken, en Browne wordt gered door de bel. De tweede ronde is echter veel minder spectaculair en kenmerkt zich door terughoudendheid van beide vechters. Ook in de derde en laatste ronde kunnen beide vechters niet doorkomen en hun stempel op de partij drukken. Werdum staat wel voor op basis van zijn sterke eerste ronde, en trekt de partij naar zich toe. Als de wedstrijd al is afgelopen zijn de onvriendelijkheden nog niet ten einde. In een schermutseling met de coach van Browne laten zowel Werdum als het kamp van Browne zien dat het er ook weleens onsportief aan toe kan gaan.


Mickey Gall verslaat CM Punk
– Submission (rear naked choke, eerste ronde)
CM Punk maakt zijn debuut in de UFC, na jaren te hebben vertoefd in de WWE. De vechter trainde maanden bij Roefus MMA, dezelfde school als Anthony ‘Showtime’ Pettis, voormalig lightweight kampioen in de UFC en tegenwoordig uitkomend in de featherweight divisie. Gall maakt gelijk zijn intenties bekend en brengt het gevecht onmiddellijk naar de grond. Met ground and pound probeert hij Punk te breken, wat niet gelijk lukt, maar uiteindelijk wel gebeurt. Even later kan Gall de rear naked choke klemmen, wat Punk tot aftikken forceert. Niet het debuut waar de voormalige WWE ster op gehoopt had, en een wijze les voor het vervolg van de carrière van Punk. Er is nog behoorlijk wat werk aan de winkel voor de voormalig worstelaar, en zal echt alle zeilen bij moeten zetten om een succesvol bestaan in de UFC te kunnen bewerkstelligen.


Jimmy Rivera verslaat Urijah Faber
– Jurybesluit (unaniem)
De California Kid zal zich willen herstellen van zijn nederlaag tegen aartsrivaal Dominick Cruz op UFC 199, maar had in de aanloop naar het gevecht met Rivera nog wel een hachelijk moment. Hij kwam in de lift vast te zitten met zijn team, en zwaargewicht Fabricio Werdum en zijn team zaten eveneens in hetzelfde schuitje.
Faber tast af en neemt het initiatief, maar Rivera laat zich niet uit de tent lokken. Het gevecht gaat behoorlijk gelijk op, met geen duidelijk overwicht voor beide vechters. Faber oogt niet zijn normale zelf, en Rivera komt een aantal keer goed door met harde low kicks, de achilleshiel van de leider van Team Alpha Male. De terughoudendheid van Faber lijkt hem de kop te gaan kosten. Hij staat achter op punten en kan maar niet doorbreken tegen Rivera. In elke ronde is Rivera effectiever en heeft hij meer output, en verslaat Faber vrij overtuigend.Jessica Andrade verslaat Joanne Calderwood

– Submission (guillotine choke, eerste ronde)
Calderwood probeert met trappen de Braziliaanse van zich af te houden, maar Andrade scoort goed met takedowns, en even later kan ze haar ground game ten volle benutten en de Schotse in een guillotine choke nemen.
——————–
FS1 Prelims
Bethe Correia verslaat Jessica Eye
– Jurybesluit (unaniem)
Brad Tavares verslaat Caio Magalhaes
– Jurybesluit (verdeeld)
Nik Lentz verslaat Michael McBride
– TKO (tweede ronde)
Drew Dober verslaat Jason Gonzalez
– KO (eerste ronde)
——————–
Fight Pass Prelims
Yancy Medeiros verslaat Sean Spencer
– Submission (rear naked choke, tweede ronde)
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen