UFC 199: Bisping zorgt voor enorme verrassing


In Los Angeles, in het schitterende Forum, stond er vannacht UFC 199 op het programma met als Main event het gevecht om het Middleweight kampioenschap tussen titelhouder Luke Rockhold en Michael Bisping. Laatstgenoemde kan de eerste Britse kampioen worden en is ontzettend gemotiveerd. Het Co-Main event gaat tussen Dominick Cruz en Urijah Faber. De twee Bantamweights vliegen elkaar al bijna tien jaar in de haren, het is met recht één van de felste rivaliteiten in de sportwereld. In dit stuk staat de rivaliteit uitgebreid beschreven. Maar er staan meer interessante potjes op de card. In de Lightweight divisie staan Dustin Poirier en Bobby Green tegenover elkaar. Green komt terug na 18 maanden afwezigheid. In de Featherweight staat er ook een zeer interessant duel op het programma. Nummer vier Max Holloway staat tegenover nummer 5 Ricardo Lamas. Is de winnaar van dit duel weer een stap dichter bij een titelshot? Legende Dan Henderson staat ook op de Main card, hij zal uitkomen tegen Hector Lombard. Het zou een memorabele avond in Los Angeles worden.


Michael Bisping verslaat Luke Rockhold
– KO (eerste ronde)
In de aanloop naar het gevecht vlogen de beledigingen over en weer. De Brit is een meester in mentale oorlogvoering en probeerde de kampioen verbaal te vernietigen. Op de weigh-ins moesten de twee al gescheiden worden. Rockhold voorspelde een KO in de eerste ronde, maar tot komt nog niet uit. Rockhold vuurt een groot aantal linkse trappen, op verscheidene locaties. En dan. De voorspelling van Rockhold komt uit, maar echter aan het verkeerde adres. Rockhold moet een aantal harde linkers incasseren en komt dat niet meer te boven. Een daverende verrassing wordt werkelijkheid. Michael Bisping verslaat Rockhold met een trainingskamp van maar 2 weken. En opnieuw verliest AKA, The American Kickboxing Academy, een titel. Na UFC 198, waar Stipe Miocic verrassend kampioen Fabricio Werdum K.O sloeg,, wordt de MMA wereld opnieuw opgeschrikt door een verrassing. We hebben een nieuwe Middleweight kampioen.


——————–
Dominick Cruz verslaat Urijah Faber
– Jurybesluit (unaniem)
Voor de derde keer gaan de heren oorlog voeren in de Octagon en in de aanloop naar het gevecht werden de beledigingen over en weer geslingerd. Nu is het eindelijk zo ver. Het gevecht zal op een enorm hoog tempo verlopen. In de eerste ronde gaat het gevecht verrassend snel naar de grond, daar kan geen van beide heren het verschil maken. Faber tilt Cruz later in de ronde op en gooit hem op de grond, maar de titelverdediger springt als een veer weer op.
In de tweede ronde slaat Cruz Faber met een strakke linker naar de grond. Faber herstelt echter en blijft overeind. Cruz begint nu tegen de benen te trappen, een zwak punt van Faber. De Dominator oogt minder actief als gebruikelijk, maar dat komt ook vooral door de verbeterde bewegelijkheid van Faber.
De hoek van Cruz maant hem in de derde ronde tot meer actie en dat krijgen ze ook. Hij raakt Faber een paar keer goed zonder dat de California Kid breekt. Faber heeft moeite om Cruz te raken, wat natuurlijk niet gek is gezien de enorme bewegelijkheid van de Mexicaan.
In de vierde ronde is Cruz effectief met een paar goede jabs. Faber lijkt niet in staat om de trekker over te halen, en dat komt ook omdat Cruz nooit lang op één plek blijft. Cruz krijgt Faber weer tegen het canvas maar de kampioen kan nog niet afmaken.
Faber weet dat hij na de eerste vier rondes alleen nog kan winnen via een K.O. Zijn eigen hoek laat em dat ook weten in niet mis te verstane woorden. Het mag echter niet deren, Cruz blijft simpelweg niet lang genoeg in bereik van de California Kid om goed te raken. De titelverdediger hoort de woorden’ AND STILL‘ uit de mond van Bruce Buffer schallen en behoudt zijn titel door een unaniem jurybesluit.


——————–
Max Holloway verslaat Ricardo Lamas
– Jurybesluit (unaniem)
Holloway heeft een fantastische reeks van acht overwinningen achter de rug voordat hij de kooi instapt. Zijn laatste verliespartij was tegen Conor McGregor, maar ging in die partij niet knockout en gaf de Ier goed partij. In de eerste ronde is Holloway de agressor. Hij belet Lamas om het initiatief over te nemen en snijdt de Octagon goed af. Lamas probeert het met takedowns, maar Holloway’s verdediging is uitstekend. Het hoogtepunt van de eerste ronde is een fraaie draaikick van ‘Blessed’ Holloway.
In de tweede ronde delen de heren naar hartenlust stoten uit. Lamas ontsnapt een paar keer knap maar houdt het vol tot het einde van de ronde.
In de derde ronde moet Lamas gas geven. Hij staat achter in rondes en probeert het heft in handen te nemen. Holloway is echter bestand tegen de aanval en aan het einde van de ronde besluiten de heren voluit elkaar te bestoken met combinaties. Holloway wint de partij door een unaniem jurybesluit.


——————–
Dan Henderson verslaat Hector Lombard
– KO (tweede ronde)
‘Hendo’, zoals Henderson liefkozend wordt genoemd, ziet er op 45-jarige leeftijd nog kwiek uit. ‘Lightning’Lombard is met zijn 38 jaar ook niet de jongste meer, maar voor hem geldt eveneens dat hij in piekvorm is. Hendo wordt door het publiek fanatiek aangemoedigd, en al snel tovert hij een paar harde rechtse uit de hoge hoed. Lombard brengt Hendo halverwege de ronde naar de grond en probeert Henderson met een armbar te verschalken. Het gevecht gaat terug naar standup, maar al snel gaat Lombard als een bezetene te keer met woeste slagen naar het hoofd van Hendo. Knap overleeft de veteraan de aanval.
In de tweede ronde trapt Hendo hard tegen het gelaat van Lombard, en om het allemaal nog erger te maken dreunt hij zijn elleboog hard tegen de slaap van de Cubaan. Bij ‘Lightning’ gaan de lichten uit. Tot groot vermaak van het publiek! Henderson heeft nog een opmerking tijdens het interview na afloop.. het kon weleens zijn laatste gevecht geweest zijn.


——————–
Dustin Poirier verslaat Bobby Green
– KO (eerste ronde)
Een overwinning voor één van beide heren kon weleens een lancering richting de top 10 betekenen. Poirier slaat in de eerste ronde Green snel naar de vlakte. Knap red Green zich nog even van de agressieve aanval van ‘Diamond’ Poirier, maar even later moet hij alweer stof happen. Dit keer duikt Poirier bovenop hem en verschalkt hij Green snel. Het is over voordat je het weet.


——————–
FS1 Prelims
Alex Caceres verslaat Cole Miller
– Jurybesluit (unaniem)
Brian Ortega verslaat Clay Guida
– KO (derde ronde)
Bezeil Darius verslaat James Vick
– KO (eerste ronde)
Jessica Andrade verslaat Jessica Penne
– TKO (tweede ronde)
——————–
Fight Pass Prelims
Sean Strickland verslaat Tom Breese
– Jurybesluit (verdeeld)
Luiz Henrique da Silva verslaat Jonathan Wilson
TKO (tweede ronde)
Kevin Casey vs Elvis Mutapcic
– Draw
Marco Polo Reyes verslaat Dong Hyun Kim
– KO (derde ronde)
Foto: Archief

  1. Wat een card … zoveel spectakel.
    Cruz heeft waarschijnlijk zijn laatste grote fight gehad. Faber is een grotere draw dan Cruz. Na Faber … wie gaat die pull nog doen voor Cruz? Mighty mouse?
    Keep it up!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen