Bogaerts' hitting streak eindigt na 26 wedstrijden

Bogaerts
Gefrustreerd gooide Xander Bogaerts zijn knuppel naar de grond, nadat hij in de negende inning uit ging met een strikeout op een hoge fastball. Niet alleen verloren de Boston Red Sox het duel met de Toronto Blue Jays (5-2), ook eindigde de langste actieve reeks in Major League Baseball: een 26-game hitting streak.
Bogaerts verdiende in vijf slagbeurten twee walks, maar kwam niet tot een honkslag en daarmee eindigde de reeks die op 6 mei begon tegen de New York Yankees.
Het is uitputtend om achter het record van Joe DiMaggio (56 wedstrijden op rij een honkslag) aan te gaan, gaf de 23-jarige shortstop na afloop toe. “Het is moeilijk en ik heb werkelijk geen idee hoe hij het voor elkaar heeft gekregen. Ik ben trots op mezelf dat ik het zo lang heb volgehouden. I enjoyed it.”


In de 26 wedstrijden sloeg Bogaerts 45-uit-117 (goed voor een .385/.419/.581 slashline) met vijf homeruns, 20 binnengeslagen punten, acht doubles en 23 gescoorde runs.
Over het gehele MLB-seizoen staat Bogaerts derde in de league met een .343 slaggemiddelde, eerste met 79 honkslagen en vijfde met een 2.9 fWAR.
Cijfers die hem voorlopig de meeste stemmen hebben opgeleverd als de startende shortsop voor de American League in de 2016 MLB All-Star Game.


Foto: Twitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen