Mayweather wil McGregor tegemoetkomen over handschoenen


Met nog drie weken en vier dagen te gaan tot het supergevecht tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor doet de voormalig bokswereldkampioen een opvallende zet. Als het aan Money Mayweather ligt wordt het gewicht van de handschoenen die de heren moeten dragen herzien.
Mayweather liet dit weten in een bericht op zijn Instagram-account. De discussie over het gewicht van de handschoenen woedt al vanaf het moment dat de regels van het gevecht werden vastgesteld. De handschoenen die de twee kemphanen moeten dragen zouden 10 ounce (net iets meer dan 280 gram) moeten wegen. Dit is volgens velen sterk in het voordeel van Mayweather aangezien McGregor als MMA-ster aan 4 ounce handschoenen gewend is.

Terug naar acht ounce

Inmiddels heeft Mayweather laten weten helemaal niet van plan te zijn om 10 ounce handschoenen te dragen. Hij zegt handschoenen van 8 ounce (zo’n zestig gram lichter) te gaan dragen. Als het aan hem ligt doet McGregor hetzelfde. Hij is bovendien vrij in de keuze van merk en makelij, zo liet de man uit Grand Rapids weten.


Het statement van Mayweather is opvallend omdat hij hiermee de regels van de organiserende bond zou overtreden. Wanneer gevochten wordt onder toeziend oog van de Nevada State Athletic Commission, dan zijn vechters in gewichtsklassen boven de 147 pond verplicht om 10 ounce handschoenen te dragen. Het duel tussen Mayweather en McGregor wordt uitgevochten op 154 pond. Of er op 26 augustus dus ook daadwerkelijk met 8 ounce gloves zal worden gevochten is dus nog sterk de vraag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen