Fight Night 81: Cruz pakt zijn titel terug

UFC Fight Night: Dillashaw v Cruz
Na anderhalf jaar keerde Dominick Cruz afgelopen nacht terug in de octagon. Hij stond in Boston tegenover de bantamweight kampioen T.J. Dillashaw. Cruz won gisteren de titel die hij in 2011 moest afstaan wegens een zware blessure.
Drie jaar later maakte hij zijn terugkeer in de octagon toen hij na 61 seconden won van de Japanner Takeya Mizugaki. In de TD Garden kreeg hij gisteren de kans om zijn titel terug te verdienen en dat deed de Amerikaan tegen Dillashaw. Het was het gevecht van de avond in Boston en eentje waar nog lang over wordt nagepraat.
Verder zagen we een zwaargewicht gevecht tussen Travis Browne en Matt Mitrione, waarin laatstgenoemde een enge oogblessure opliep.
Dominick Cruz verslaat T.J. Dillashaw
– Jurybesluit (verdeeld)
Dillashaw begint actief aan het gevecht, maar Cruz ontwijkt de stoten heel goed. Er is nauwelijks te zien dat Cruz maar een keer heeft gevochten in de afgelopen vijf jaar. De eerste ronde gaat snel voorbij waarin beide vechters evenveel stoten hebben uitgedeeld, maar niemand die er nog met kop en schouders bovenuit steekt. Dat gaat ook verder in de volgende ronde waarin de kampioen agressief is en Cruz uitstekende voetenwerk laat zien. Dan probeert Dillashaw het op een andere manier en raakt hij zijn tegenstander met lage trappen op de benen van Cruz. Aan het einde van de tweede ronde lukt het de uitdager om Dillashaw naar de grond te werken met een succesvolle takedown. Er is alleen te weinig tijd om dit verder uit te werken.


Naar mate het gevecht vordert heeft Cruz meer moeite met zijn ademhaling. Toch blijft hij nog goed bewegen in de octagon en lukt het hem zelfs de kampioen te verrassen met een trap. Dillashaw gaat zelfs neer, maar het lukt Cruz niet om te profiteren. De kampioen lijkt ook nog last te hebben van die trap. Cruz die ziet dat en gooit er nog een aantal mooie combinaties uit om de derde ronde daarmee af te sluiten.


In de kampioenschapsrondes lukt het Dillashaw om een takedown te scoren, daarna gaat hij vol door op de linkerbeen van Cruz die zichtbaar pijn doet. Cruz krijgt in de laatste ronde zelfs een harde trap tegen het hoofd. Met nog een minuut te gaan staat Cruz weer op en combineert hij heel goed, maar heeft hij zichtbaar moeite met lopen. De trappen van de kampioen op het linkerbeen Cruz waren heel effectief in de laatste twee ronden.


In een open en gelijkgaand gevecht is het een hele klus voor de jury om een winnaar uit te kiezen. Ze zijn dan ook niet unaniem in hun eindoordeel. Twee geven de overwinning aan Dominick Cruz (48-47 en 49-46) en een jurylid is van mening dat Dillashaw beter was (46-49). Nadat hij zijn titel moest afstaan in 2011 heeft Cruz zijn kampioenschapsriem terug. Het is nu afwachten of de blessure aan zijn linkerbeen niet heel erg is.

Overige uitslagen Fight Night 81 Boston:
Eddie Alvarez verslaat Anthony Pettis
– Jurybesluit (Verdeeld)
Travis Browne verslaat Matt Mitrione
– TKO (3e ronde)


Francisco Trinaldo verslaat Ross Pearson
– Jurybesluit (Unaniem)
Preliminary Card
Patrick Côté verslaat Ben Saunders
– TKO (2e ronde)
Ed Herman verslaat Tim Boetsch
– KO (2e ronde)
Chris Wade verslaat Mehdi Baghdad
– Opgave (1e ronde)
Luke Sanders verslaat Maximo Blanco
– Opgave (1e ronde)
Paul Felder verslaat Daron Cruickshank
– Opgave (3e ronde)
Ilir Latifi verslaat Sean O’Connell
– TKO (1e ronde)
Charles Rosa verslaat Kyle Bochniak
– Jurybesluit (Unaniem)
Rob Font verslaat Joey Gomez
– TKO (2e ronde)
Francimar Barroso verslaat Elvis Mutapcic
– Jurybesluit (Unaniem)

Foto’s: GettyImages / Zuffa (UFC)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen