UFC Update: Een bewogen week voor de UFC

UFC Fight Night: Maia v LaFlare
Het was een bewogen week in de UFC. Naast de aankondiging van UFC 205, waar Conor McGregor in de main event zal staan, is er nog veel meer gebeurd. Zo zagen we ook weer Cyborg in actie en was er wederom veel controverse tijdens een UFC evenement in Brazilië.
Terugkeer Rousey?
De geruchten zwellen aan over de eventuele terugkeer van Rowdy Rhonda Rousey. Het schijnt dat de UFC bezig is om haar op UFC 207 haar rentree te laten maken, en wel tegen regerend bantamweight kampioen Amanda Nunes. Rousey kan dan haar titel proberen terug te pakken, dezelfde titel die ze op UFC 193 aan Holly Holm verloor. Ook zal zij met een schuin oog naar de verrichtingen van Cris Cyborg hebben gekeken. Cyborg daagde Rousey na haar laatste gevecht op Fight Night in Brazilie ook al uit. Rousey heeft aangegeven niet onwelwillend tegenover een superfight te staan..


Cyborg niet op gewicht voor Fight Night?
Over Cyborg gesproken…
Er doken de dagen na de glansrijke, brute overwinning van Cris Cyborg foto’s op van de vrouwelijke vechter op de weegschaal. En die leek niet helemaal op het maximaal toegestane gewicht van 141 pond te staan. Cyborg moest in de week van het gevecht maar liefst 25 pond cutten, en moest allerlei capriolen uithalen om de limiet van 140 pond te halen. Vechters mogen maximaal een pond boven het streefgewicht wegen bij de weging.


Volgens de foto is Cyborg anderhalf pond boven het toegestane gewicht, wat zou betekenen dat zij 20% van haar fight purse in zou moeten leveren. Maar Cyborg’s voedingsdeskundige George Lockhart komt nu met de claim dat het met goedkeuring van de Braziliaanse Athletic Commission kwam:

“From my understanding with the commission, that was allowed”

Voor Cyborg zal er waarschijnlijk geen staartje aan het verhaal zitten, maar het blijft natuurlijk wel controversieel.
Roy Nelson in problemen
Op Fight Night Brasilia afgelopen weekend stonden boezemvrienden Roy Nelson en Antonio ‘Bigfoot’ Silva tegenover elkaar. Nadat in de tweede ronde Nelson, Silva neersloeg met een harde uppercut, dacht ‘Big Country’ dat hij hard genoeg had geslagen om Bigfoot niet meer te doen opstaan. Echter stopte referee Big John McCarthy het gevecht niet, en moest Nelson zijn vriend nog enkele malen hard slaan. Dit tot groot ongenoegen van Big Country. Toen McCarthy het gevecht eindelijk stopte, liep Nelson weg, om even later de scheidsrechter met een push kick te bestoken. Ook zette hij zijn ongenoegen nog wat kracht bij door de referee de middelvinger te geven. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat de bonkige Nelson zich nu op glad ijs bevindt. Hij weigert echter het terug te nemen, maar heeft inmiddels wel zijn excuses aan de scheidsrechter aangeboden.

I didn’t want to hurt ‘Bigfoot’ more than I had to,” Nelson said. “And I got taken by the moment, because it’s like I’m beating the sh*t out of somebody and you’re like, dude, enough is enough. And for me, it hurt my feelings. And I apologize to Big John, but I wouldn’t take it back. It just hurt me, that I’ve got to keep on hitting a guy that doesn’t need to be hit.

Dit lijkt echter niet genoeg voor UFC president Dana White. Het is even afwachten wat de Athletic Commission van Brazilië gaat doen, maar als het aan White ligt, wordt Nelson hard gestraft:

You can’t apologize for that,” White said. “You don’t ever, ever put your f**king hands on a referee, or your feet, for any reason whatso f**king ever. You don’t do it. He needs to be buried. He went over there and he put his foot on his ass to like push him over, you know what I mean? Was flipping him off, yelling whatever. You wanna flip a ref off, there is never, ever a situation where you put your f**king hands on a referee. Ever. You can’t apologize for that

Voor Nelson krijgt het incident zeker nog een staartje. Komt de straf niet van de Athletic Commission, dan zal Dana White hoogstwaarschijnlijk niet aarzelen om Nelson uit de UFC te zetten.
TJ Dillashaw wil weddenschap met Dominick Cruz afsluiten
Het blijft TJ Dillashaw dwarszitten dat Dominick Cruz de huidige, regerend bantamweight kampioen is. Nog steeds is hij ervan overtuigd dat hij de partij tegen Cruz winnend had afgesloten en dat de belt gewoon nog in zijn bezit zou moeten zijn. Hij blijft nu aandringen op een rematch, die zo snel mogelijk plaats moet vinden. Om Cruz te lokken, en om het geheel wat aantrekkelijker te maken, is Dillashaw bereid 100.000 dollar te verwedden op zijn overwinning. Mocht Cruz winnen, dan vecht Dillashaw gratis en is zijn gage voor ‘The Dominator’.

Tired of all the drama no more campaigning or talking shit to get this title fight rematch. I’m willing to bet 100k that I beat you in a rematch, you win I fight for free you lose you match my bet.


Maar natuurlijk zijn er kapers op de kust, en in dit geval zoemt Cody Garbrandt als een irritante vlieg rond het tweetal. Al een tijdje is ‘No Love‘ druk bezig om kampioen Cruz uit te dagen en te beschimpen. Maar ook Dillashaw wordt op de korrel genomen, zijn ex-teamgenoot beschuldigt hij namelijk van PED gebruik. De ontwikkelingen in deze vreemde haat driehoek moeten nauwlettend in de gaten worden gehouden. Cruz heeft in ieder geval nog niet gereageerd. Garbrandt praat weer eens voor zijn beurt en het lijkt erop dat de brutale Team Alpha Male vechter een pagina uit het boekje van Conor McGregor heeft genomen. Het valt nog te bezien of deze tactiek hem hetzelfde succes gaat brengen.


Ruslan Magomedov betrapt door USADA
USADA heeft weer een vechter in de kraag gevat. Ruslan Magomedov is tegen de lamp gelopen en is door de organisatie op de hoogte gesteld. Magomedov zou op UFC 204 eigenlijk uitkomen tegen Nederlander Stefan Struve, maar moest afhaken vanwege een infectie.

The UFC organization was notified that the U.S. Anti-Doping Agency (USADA) has informed Ruslan Magomedov of a potential Anti-Doping Policy violation stemming from an out-of-competition sample collection made on September 7, 2016

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen