TNF Preview: Bengals willen play-off vorm terug vinden tegen Dolphins

tnf
De donderdagavondwedstrijd van deze week zet twee teams tegenover elkaar die allebei 1-2 zijn begonnen. Het ene team hoopt mee te doen om de play-offs, het andere team verwacht om de play-offs mee te doen. Met de Miami Dolphins en de Cincinnati Bengals treffen twee teams elkaar aan die in hetzelfde parket zitten. Maar waar op voorhand wel één ploeg de overduidelijke favoriet lijkt te zijn.
Bekijk hieronder de voorbeschouwing van de heren van Touchdown LIVE!

Laatste kans voor Tannehill?
Er zijn veel spelers, en in het specifiek quarterbacks, waarvan veel mensen niet echt weten wat ze er van moeten vinden. Ryan Tannehill lijkt onder deze categorie te vallen. De Texas A&M-alumnus is bezig aan zijn vijfde seizoen in de NFL, en hoewel er bij Tannehill altijd is gesproken over zijn hoge plafond, beginnen Dolphins-fans nu toch wel hun geduld te verliezen met de 28-jarige quarterback.
tannehill
Kijkend naar de statistieken leek 2014 voor Tannehill de echte doorbraak te worden, maar toch heeft hij niet dé echte stap voorwaarts weten te zetten. Tannehill hoort niet bij de allerslechtste quarterbacks, maar momenteel weet hij ook van de Dolphins geen play-off contender te maken. En dat terwijl de Bills en de Jets vorig jaar wel dichtbij de play-offs kwamen. Vandaag zal voor de 28-jarige Texaan dus een belangrijk moment worden, want als hij de fans nog over wil halen dat hij echt dé man is om ze naar succes te leiden, dan zal het vanavond moeten gebeuren.
Dalton is zijn speeltjes kwijt geraakt
Andy Dalton is statistisch ook zwakker begonnen aan 2016 dan velen hadden verwacht. Maar dit heeft allicht te maken met zijn gebrek aan wapens, of beter gezegd, het feit dat hij het met veel andere wapens moet doen. Tyler Eifert is immers geblesseerd, Marvin Jones en Mohamed Sanu zijn vertrokken, en daardoor moet Dalton nog zwaarder leunen op A.J. Green terwijl men hoopt dat rookie Tyler Boyd zich snel als waardige nummer twee weet te vestigen.
2015-bengals
Duidelijk is dat Dalton zijn tight end Tyler Eifert vooral mist in de red zone, terwijl Marvin Jones zijn sterke werk voortzet in Detroit en misschien nog wel het meest gemist wordt in Cincinnati. Daarentegen speelde Sanu als pure pass catcher een minder grote rol dan gedacht zou worden. Maar duidelijk is dat het een trio is dat nodig gemist wordt, en dat respectievelijk C.J. Uzomah, rookie Tyler Boyd, en Brandon LaFell hun handen vol hebben aan het vervangen van dit drietal.
Bescherming van de Dolphins
Wat in het nadeel van Tannehill werkt is dat zijn offensive line flinke problemen heeft. Center Mike Pouncey is nog steeds geblesseerd, en zijn vervanger (Anthony Steen) ligt er ook uit. Daarnaast is de status van left tackle Branden Albert onzeker, en werd right tackle Ja’wuan James afgelopen week op de bank gezet wegens teleurstellende prestaties.
Dit kan allemaal slecht nieuws betekenen, want de Bengals beschikken met mannen als Carlos Dunlap en Geno Atkins over spelers die de boel flink kunnen ontregelen. Tel daarbij de terugkeer van Vontaze Burfict op, en Cincinnati lijkt er goed op te staan om Miami te verslaan.
Het enige wat voor de Dolphins spreekt, is dat zij ondanks alles al drie wedstrijden op rij tegen de Bengals hebben gewonnen. De kans dat het misschien spannender wordt dan mensen verwachten, bestaat zeker. Maar al met al lijken de Bengals té getalenteerd om deze wedstrijd uit hun handen te laten glippen.
Prognose: Bengals 27, Dolphins 16

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen