"Ahoy is nog maar het begin"

UFC, Ahoy Rotterdam
De UFC toerde de afgelopen dagen door Nederland. Dinsdag maakte de Nederlandse media kennis met de main eventers Alistair Overeem en Stefan Struve. Beide Nederlanders staan op 8 mei in de octagon tijdens het eerste UFC evenement in Rotterdam.
Gisteren werd er voor een handvol journalisten een Mixed Martial Arts clinic georganiseerd in de Vondelgym. Daarin werden de basistechnieken uitgelegd en voorgedaan door Overeem en Struve. De paar journalisten die meededen konden voelen hoe zwaar het is om in de octagon te staan en dat zullen 10.000 fans uit onder meer Nederland zelf ook zien over anderhalve maand.
JB1_1834
Maar liefst 13.000 Nederlanders hadden zich aangemeld voor de pre-sale van het evenement en waren de goedkoopste kaarten al binnen enkele minuten uitverkocht gisteren. Het ging zo snel dat zelfs de website van Ticketmaster overbelast raakte, “dat is waar we het voor doen natuurlijk, mooi al die aandacht”, aldus Alistair Overeem.
Arlovski niet onderschatten
De voormalig Dream, K1 en Strikeforce kampioen hoopt dit jaar nog de UFC titel aan zijn palmares toe te voegen. Al moet hij eerst daarvoor Andrei Arlovski verslaan op 8 mei. “Hij is niet zomaar een tegenstander, ik heb gehoord en gezien hoe hij zich voorbereid op dit gevecht. Hij is boos, geen idee waarom, maar hij heeft er zin in (net als ik overigens).” De Wit-Rus is een trainingspartner van Overeem bij Team Jackson. Beide vechters worden getraind door de legendarische coach Greg Jackson. Voor de coach is het dan ook een dilemma, maar heeft hij onlangs aangegeven dat hij zich gaat focussen op Arlovski. Jackson zal daarnaast in de corner staan van de Wit-Rus tijdens het gevecht in Ahoy Rotterdam. “Het maakt niet zoveel uit dat Greg (Jackson) zich meer gaat focussen op Arlovski. Wij twee moeten het tenslotte zelf gaan doen straks in de octagon.”
De zaal zal zoals gezegd zo goed als vol zitten. “Ik heb de zaal gezien en het ziet er echt goed uit. Ik heb er nu al zin in om op 8 mei voor eigen publiek te vechten. Ik heb al eerder gevochten in Ahoy en toen was het ook heel mooi. Het is mooi om deel te nemen aan het eerste UFC evenement in Rotterdam.” De UFC heeft al eerder laten weten dat de Nederlandse markt belangrijk is voor hen en dat ze hopen jaarlijks terug te kunnen keren. “Ahoy is nog maar het begin, ik heb zoals gezegd gesproken met de leiding toen ik mijn nieuwe contract tekende en ik hoor dat ze de Amsterdam Arena willen vullen. Daar wil ik dan ook graag bij zijn, maar eerst komt Ahoy natuurlijk”, aldus Overeem.
Grootse plannen
Een voetbalstadion vullen is niet vreemd voor de UFC. Afgelopen november zaten er meer dan 56.000 mensen in het stadion van Melbourne in Australië. Toen stonden Ronda Rousey en Holly Holm tegenover elkaar in de octagon. De UFC hoopt ook nog in Ierland een groot evenement te organiseren met Conor McGregor in de main event, een vechter waar Overeem graag naar kijkt. “Ik ben wel fan van Conor (McGregor). Hij heeft er toch voor gezorgd dat de sport zo is gegroeid en zijn stijl bevalt mij wel.”


Tijdens de tour werden er ook al opnames gemaakt voor de show op 8 mei in Rotterdam. De UFC is heel tevreden met de aandacht die de sport krijgt in Nederland en er zal in aanloop naar Fight Night nog wat fan en media evenementen organiseren om het publiek warm te krijgen. Daarnaast zullen er een aantal grote gasten uit de UFC komen en lijkt het er op dat ring announcer Bruce Buffer zijn fameuze “It’s Time” ten gehore zal brengen in een kolkend Ahoy op 8 mei. Ook werd er een nieuw gevecht aangekondigd voor die dag.
JB1_1905
Wat betreft de card in Rotterdam heeft de UFC gisteren een extra gevecht aangekondigd. Een flyweight confrontatie tussen de Ier Neil Seery en de Japanner Kyoji Horiguchi zal plaatsvinden in Ahoy Rotterdam. Daarmee ziet de #UFCRotterdam card er voorlopig dus zo uit:
Alistair Overeem vs. Andrei Arlovski
Stefan Struve vs. Antonio “Bigfoot” Silva
Rashid Magomedov vs. Chris Wade
Yan Cabral vs. Reza Madadi
Magnus Cedenblad vs. Garreth McLellan
Peter Sobotta vs. Dominic Waters
Albert Tumenov vs. Gunnar Nelson
Nick Hein vs. Jon Tuck
Heather Jo Clark vs. Karolina Kowalkiewicz
Neil Seery vs. Kyoji Horiguchi
Houd Sportamerika.nl in de gaten voor meer mooie content in aanloop naar het evenement in Rotterdam.
Foto’s: Archief / GettyImages / UFC

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen