March Madness: Sweet 16 preview (donderdag)

463822254
Het gaat snel! We zijn al weer beland in de Sweet 16 ronde van het NCAA Tournament. Vannacht komen onder meer Kansas en Duke in actie. Welke vier ploegen plaatsen zich vandaag voor de Elite 8?
#2 Villanova tegen #3 Miami (00:10)
Een mooie matchup om de Sweet 16 ronde mee af te trappen. Villanova hadden weinig moeite in de eerste twee rondes. De ploeg is atletisch en speelt snel basketbal. Josh Hart zal zich van zijn beste kant moeten laten zien tegen Miami. Daar heeft hij de hulp nodig van onder meer Ryan Arcidiacono. Onder de basket ligt de sleutel bij Daniel Ochefu die voor elke rebound zal vechten. In tegenstelling tot de vorige tegenstanders speelt Villanova tegen een gelijkwaardig team met net zo veel atletische spelers. Miami won in de vorige ronde van Wichita State en dat was mede te danken aan het goede spel van Sheldon McClellan en Angel Rodriguez. Met name laatstgenoemde was een plaag voor de tegenstander en kan zowel rond de basket als van de buitenkant scoren. Kamai Murphy zal de strijd aan gaan met Ochefu onder de basket. Miami is de lichte favoriet in dit duel vanwege de lengte en hun atletisch vermogen.
#2 Oklahoma tegen #3 Texas A&M (00:27)
Iedereen kent inmiddels het verhaal van Texas A&M en de ongelofelijke comeback in de vorige matchup tegen Northern Iowa. De grote vraag is hoe fit de spelers zijn na die slijtageslag. Verdedigend lieten ze ongelofelijke dingen zien in die inhaalslag. Het probleem ligt bij de consistentie van het team, want het begin tegen Northern Iowa was niet om aan te zien. Alex Caruso en Danuel House zijn de dragers van het team en moeten voor de punten zorgen. Caruso is een hele goede spelverdeler, terwijl House zijn schoten maakt. Of dat genoeg zal zijn tegen een veel betere Oklahoma is nog maar de vraag. Daar loopt namelijk een speler genaamd Buddy Hield die 36 punten scoorde en 7 rebounds pakte in de vorige wedstrijd. Daarnaast heeft Oklahoma heel wat talentvolle spelers. Onder meer Ryan Spangler zorgt voor veel rebounds. Hij zal nu wat meer ruimte krijgen wanneer Texas zich gaat focussen op Hield.
#1 Kansas tegen #5 Maryland (02:40)
Kansas is goed… heel goed zelfs! Dit team is zo veelzijdig dat ze altijd wel een manier vinden om hun tegenstander pijn te doen. Met Frank Mason III, Deonte Graham en Wayne Selden hebben ze drie guards die ongelofelijk sterk zijn aan de bal. Onder de basket hebben ze daarnaast Perry Ellis. Dit team is atletisch, lang en snel aan de bal. Maryland is een degelijk team dat twee goede wedstrijden heeft gespeeld. De ploeg heeft een aantal grote spelers die het verschil kunnen maken. Het is wel zaak dat Maryland het tempo probeert te bepalen, anders zal Kansas er snel et de wedstrijd vandoor gaan.
#1 Oregon tegen #5 Duke (03:07)
Duke is elk jaar wel favoriet, maar zal het nu heel moeilijk krijgen. Oregon heeft dan geen ervaren spelers, maar de ploeg is een goed geheel. Forward Elgin Cook is een beest onder de basket en is heel sterk. Daaromheen heeft Oregon heel wat spelers die zowel onder de basket als vanaf de driepuntlijn kunnen scoren. De ploeg heeft niet echt lengte, maar zijn heel erg snel en atletisch. Ze gaan tegen Duke ook proberen het tempo op te schroeven en Brandon Ingram achter hen aan te laten rennen, in plaats van andersom. Ingram is namelijk de sterspeler van Duke, dat niet zo goed is als voorgaande jaren. Toch word er goed gespeeld dit toernooi en dat komt met name door Marshall Plumlee. De center zorgt voor punten en rebounds onder de basket en zal de strijd aangaan met Cook. Dit kan wel eens de wedstrijd van de dag worden.
Foto: Archief / GettyImages

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen