NHL Three stars of the week – "Sid the kid" op dreef

De eerste teams plaatsten zich deze week voor de Play-Offs en het einde van het reguliere seizoen komt daarmee in zicht. Welke drie spelers onderscheidden zich deze week in de NHL?
 
1: Sidney Crosby – Pittsburgh Penguins
De Pittsburgh Penguins kenden een sterke week, er werd drie keer gewonnen in drie duels en daardoor staan de Pens nu derde in de Metropolitan Division. De 28-jarige captain van de Penguins, Sidney Crosby, leverde een grote bijdrage aan de goede prestaties van de ploeg van coach Mike Sullivan. Crosby noteerde namelijk zes punten in die drie duels, bestaande uit twee goals en vier assists. In het duel met de Washington Capitals, behaalde “Sid the kid” voor de zevende keer in zijn carrière de grens van dertig goals in een seizoen en tevens verlengde hij zijn point-streak naar twaalf duels. Ondanks een stroeve start van het seizoen, wordt Crosby steeds beter.
Pittsburgh Penguins
2: William Nylander – Toronto Maple Leafs
De Maple Leafs hebben dit seizoen nog niet zo vaak een speler mogen afvaardigen voor deze rubriek, maar deze week is dat echter wel gelukt! William Nylander noteerde in drie duels vijf punten de afgelopen week en dat is best een knappe prestatie voor een 19-jarige jongen, die tevens in zijn eerste seizoen in de NHL zit. Vooral in de wedstrijd tegen de Calgary Flames van afgelopen maandag speelde Nylander een belangrijke rol in de eclatante overwinning op de Flames. Nylander was goed voor twee assists en één goal en kon rekenen op veel lovende kritieken. Ondanks dat kunnen de Maple Leafs de Play-Offs dit seizoen wel op hun buik schrijven.
 
3: Anze Kopitar- Los Angeles Kings
De Sloveen Anze Kopitar speelt ook dit seizoen weer een sterk seizoen en staat momenteel op de 10e plaats in de overall-points ranking. Deze week voegde Kopitar twee goals en drie assists toe aan zijn totaal en daarmee komt de Center van de Los Angeles Kings op 67 punten in totaal in dit seizoen. Alleen tijdens de confrontatie met de Minnesota Wild van afgelopen dinsdag wist Kopitar niet op het scoreboord te komen en zijn ploeg verloor de wedstrijd met 1-2. Echter, er is geen reden tot paniek voor de ploeg uit Californië. De Kings hebben reeds een Play-Off spot geclincht.
Kings-centre Anze Kopitar zal deze zomer niet transfervrij worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen