Browns trekken RG III aan

Pittsburgh Steelers v Washington Redskins
Robert Lee Griffin III, beter bekend als RG III, heeft een nieuw team gevonden in de NFL. De Cleveland Browns legden de quarterback voor de komende twee jaar vast, meldt journalist Adam Schefter.


De tweejarige deal heeft een deal van $15 miljoen dollar, waaronder een een $3.5 miljoen dollar tekenbonus en $3.25 miljoen dollar gegarandeerd salaris.
Ruim twee weken geleden besloot zijn oude team, de Washington Redskins, hem op straat te zetten, vlak voordat zijn optie (ter waarde van $16.155.000 dollar) werd gelicht.
,,Ik had een hele goede meeting met Coach Hue en Pep. Ik geloof echt in wat zij willen met dit team en dat ze niet alleen mij beter gaan maken, maar ook ervoor zorgen dat het team wedstrijden kan winnen,” liet de quarterback donderdag weten.
Coach Hue Jackson liet zich dinsdag al uit over het bezoek van Griffin aan Cleveland. ,,Zijn bezoek was zeer interessant, met veel diepgang in de gesprekken vanuit beide kanten. Er zijn pittige vragen gesteld en daar zijn ook weer pittige antwoorden op gekomen. Dat is hoe ik spelers behandel. Ik stel pittige vragen en verwacht daar ook dat soort antwoorden op. Dat is ook gebeurd.”
Na als tweede gekozen te zijn in de NFL draft van 2012 kende hij een uiterst sterk rookie seizoen, waarin hij de Redskins naar de NFC East titel leidde en een nieuw rookie record neerzette met een 102.4 passer rating.
Hierna ging het bergafwaarts. Na twee zware knieblessures verloor Jay Gruden, de nieuwe headcoach, uiteindelijk het vertrouwen in hem. Het laatste seizoen was hij de derde keuze als quarterback en stond hij maar één game als active op het formulier.
Headcoach Jackson is desondanks zeer positief over de quarterback. ,,Hij heeft een enorm hoog niveau gehaald in de NFL. Hij weet wat er gevraagd wordt van het spelen op dit niveau. De druk en de stress die daar bij komt kijken. In vergelijking met spelers die nu in de draft zitten heeft hij nu een voordeel ten opzichte van hen. Zij hebben die ervaring niet.”
De Browns hebben nu ook nog Josh McCown, Austin Davis en Connor Shaw als quarterback onder contract staan. De vraag luidt natuurlijk wat voor consequenties de komst van RG III vooral voor McCown zal gaan hebben.

  1. Zou geweldig nieuws moeten zijn. Alleen jammer dat RGIII inmiddels behoorlijk versleten is. En hem alleen betalen voor een adviserende rol lijkt mij een beetje overdreven.

    • Werken met Pep Hamilton en Hue Jackson is niet verkeerd, misschien zie we weer wat flitsen van de oude RG3 in Cleveland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen