Fight Night 84: Bisping wint van legende Silva

Michael Bisping verslaat Anderson Silva
– Jurybesluit (unaniem)
Anderson Silva begint bewegelijk aan het gevecht met Michael Bisping in het midden van de octagon. De Braziliaan speelt het counterspelletje waar hij heel goed in is. De Engelsman probeert in de eerste minuten een gaatje te zoeken en komt er een aantal keer goed door. Het einde van de eerste ronde is er vuurwerk van beide vechters die beide het tempo opvoeren en alles uit de kast halen met rake stoten.
In de tweede ronde gaat het spelletje verder waarin Silva zelfs tegen de kooi blijft staan en zijn tegenstander uit de tent probeert te lokken, maar Bisping laat zich niet gek maken. De Engelsman weet zelfs een gaatje te vinden en slaat met een harde linkse stootcombinatie Silva tegen de grond, maar de Braziliaan weet er ternauwernood tussenuit te komen. De ground-and-pound van Bisping is niet succesvol.


Bisping blijft aanvallen in de derde ronde terwijl Silva nog heel rustig lijkt en afwacht wat de Engelsman doet. Aan het einde van die derde ronde zijn de rollen omgedraaid en slaat Silva toe. Het bitje van Bisping viel op de grond, maar de scheidsrechter stopte het gevecht niet. Terwijl Bisping vraagt om het bitje komt Silva met een harde knie op het gezicht van zijn tegenstander. Precies op de bel leek Bisping knock-out te gaan. Silva denkt te hebben gewonnen en viert het al, maar scheidsrechter Herb Dean roept dan dat er niets is besloten en dat er gewoon een vierde ronde komt.


In de vierde ronde gaat Bisping gewoon verder alsof er niets is gebeurt en dwingt hij Silva met zijn rug tegen kooi. De Engelsman heeft inmiddels een bebloed gezicht, maar gaat vol door en zorgt zelf voor een snee op het gezicht van de Braziliaan. Beide vechters geven alles en dwingen een vijfde ronde.
Het bebloed gezicht van Bisping zorgt voor een groot probleem. De Engelsman moet continu het bloed wegvegen voor zijn ogen en zijn zicht te verbeteren. Er moet zelfs een dokter aan te pas komen om te kijken of Bisping wel verder kan. Hij krijgt groen licht en kan dus gewoon verder en probeert nog alles te doen om wat te forceren. Een jurybesluit moet er aan te pas komen en die geven de overwinning unaniem aan Michael Bisping. Het is zijn 18e overwinning in de UFC.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen