NHL Play-Offs: Oilers walsen over Golden Knights heen, vacature in Madison Square Garden

Het is voor de doorgewinterde ijshockey liefhebber even wennen na twee weken bomvolle dagen. Net als gisteren stond er afgelopen nacht wederom slechts één wedstrijd op het programma. Desalniettemin maakten Edmonton en Vegas er een duel om je vingers bij af te likken van. In New York kreeg Gerard Gallant zijn congé en mag het Front Office op zoek naar een nieuwe ‘Chief’ in Madison Square Garden.

WESTERN CONFERENCE 1/2 FINALE

GAME 2: EDMONTON OILERS – VEGAS GOLDEN KNIGHTS

Afgelopen nacht kruisten Edmonton en Vegas voor de tweede maal in de serie de degens in de serie. In Sin City liet de ploeg van head coach Jay Woodcroft geen spaan heel van de Pacific winnaar (1-5) en brengen ze hiermee de stand in de serie weer keurig in evenwicht.

Grote mannen aan de kant van de Canadezen waren “logischerwijs” Connor McDavid en Leon Draisaitl. Met beide twee goals achter de naam werden ze de First en Second Star van de avond.

De wedstrijd zelf werd na twintig minuten al zo goed als in het slot gegooid. Als een wervelwind werden de Golden Knights omver geblazen en stond het na zestien minuten reeds 4-0. De powerplay werd efficiënt benut en de 3-0 van McDavid kwam zelfs shorthanded tot stand.

UP NEXT

Buckle up! Met de overtuigende zege heeft Edmonton bewezen dat het haar zaken meer dan behoorlijk op orde heeft. Op de powerplay waren de Oilers dodelijk en kregen de Golden Knights geen grip op de wedstrijd. Met een ontketende Zach Hyman en Ryan Nugent-Hopkins (assistenregen) erbij.. Berg je dan maar!

Tussenstand: Serie weer in evenwicht, 1-1


NEW YORK RANGERS NEEMT AFSCHEID VAN HEAD COACH GERARD GALLANT

New York Rangers en head coach Gerard Gallant hebben na een dienstverband van twee jaar in onderling overleg besloten uit elkaar te gaan. Een krappe week na de uitschakeling tegen New Jersey Devils kan het Front Office op zoek naar een vervanger.

Gerard Gallant werd na een gouden WK met Canada in juni 2021 als head coach in ‘the Big Apple’ aangesteld. Na het viermaal missen van de playoffs werd in zijn eerste seizoen direct de Conference Final gehaald. Over zes wedstrijden bleek titelverdediger Tampa Bay Lightning echter nog een maatje te groot.

Vol verwachting klopten de harten van de Rangers fans na de toevoegingen van onder meer Vladimir Tarasenko en Patrick Kane tijdens de voorbije Trade Deadline. Met in het achterhoofd de behaalde Conference Final van 2021 – 2022, werd een overtuigende 2-0 voorsprong in de serie echter weggegeven tegen de Devils (3-4).

General Manager Chris Drury is reeds naarstig op zoek naar een vervanger voor Gallant. In de wandelgangen wordt de naam van Joel Quenneville veelvuldig gelinkt aan de vacante positie. Toch ligt het niet in de lijn der verwachting dat de drievoudig Stanley Cup winnaar aan het roer bij de Rangers komt te staan. Na het rapport over seksueel misbruik in Chicago werd de toenmalig head coach van Florida Panthers uit zijn functie ontheven en mag sindsdien geen functie binnen de NHL bekleden. NHL Commissioner Gary Bettman lijkt echter geen aanstalten te maken om Quenneville in genade te nemen.

Het worden interessante weken en maanden in New York. Na de toch wel deceptie in de eerste ronde tegen New Jersey, wandelen een aantal spelers als aankomend Free Agent de deur uit (waaronder aanwinsten Vladimir Tarasenko en Patrick Kane). Toch ligt de core in New York nog meerdere jaren vast en liggen de ingrediënten voor een serieuze gooi naar de Stanley Cup titel op tafel. Als vrije head coach de ultieme franchise om aan de slag te gaan.

Coverfoto: STEPHEN R. SYLVANIE-USA TODAY SPORTS


Dennis Bakker
Dennis Bakker
Honkbal en ijshockey zijn de sporten waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Heeft na MLB 1999 en NHL 2000 op de PS1 Chicago als sportstad geadopteerd. Go White Sox, Blackhawks, Bears en Bulls! Heeft daarnaast bovengemiddelde liefde voor Colorado Rockies, Winnipeg Jets en Vancouver Canucks en schaamt zich hier niet voor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen