NHL Play-Offs: ontketende Hurricanes opnieuw te sterk voor Devils

De wegen van Gary Bettman zijn even onbegrijpelijk als ondoorgrondelijk en daarom stond er afgelopen nacht maar één wedstrijd op het programma. In Raleigh hoopten de New Jersey Devils beter voor de dag te komen dan in Game 1. De Carolina Hurricanes daarentegen mikten op een 2-0 voorsprong in deze serie.


EASTERN CONFERENCE 1/2 FINALE

GAME 2: CAROLINA HURRICANES – NEW JERSEY DEVILS

Met Timo Meier terug in de line-up kwamen de Devils aanvankelijk beter voor de dag dan in Game 1. Ze konden niet voorkomen dat de fysiek sterke thuisploeg het initiatief naar zich toetrok naarmate de eerste periode vorderde. De 1-0 van Jesperi Kotkaniemi – een PPG al vroeg in de tweede periode – was dan ook een logisch gevolg van het spelbeeld. Diezelfde Kotkaniemi kon snel na zijn eerste opnieuw juichen, want de Fin was ook verantwoordelijk voor de 2-0.

Daarmee was het leed voor New Jersey nog niet geleden. Elke gedachte aan een comeback werd door Jordan Staal en Martin Necas zorgvuldig in de grond geboord. Met 4 goals in de tweede periode legden zij de basis voor een 2-0 voorsprong in deze best-of-7. Miles Wood deed nog iets terug voor de bezoekers, maar de uitstekende Jordan Martinook en Stefan Noesen maakten het halve dozijn vol.

UP NEXT:

Bekend terrein voor de Devils, want stonden zij in de eerste ronde ook niet met 2-0 achter? Net als tegen de Rangers zal Lindy Ruff opnieuw met een list moeten komen, want in Raleigh werd zijn team bij kans van ’t ijs geblazen door de veel sterkere Hurricanes. Snelheid is een belangrijk wapen voor de Devils, maar Carolina weet dit tot nu toe vakkundig aan banden te leggen.

De Hurricanes zijn fysiek sterker, hebben over snelheid ook niets te klagen en zien Frederik Andersen op z’n tijd belangrijke saves maken. Zondagavond (21.30 uur Nederlandse tijd) is het aan de Devils om met een tegenzet te komen. Gezien de krachtsverhoudingen in de eerste twee wedstrijden zal dat een hele opgave worden.

Tussenstand in de serie: Carolina leidt met 2-0

Cover photo: James Guillory/USA TODAY Sports

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen