NHL Play-Offs: New York Rangers trekt stand in ECF na OT-winner weer in evenwicht

Met Game 1 in de serie tussen de Carolina Hurricanes en New York Islanders zijn de NHL Play-Offs dan echt begonnen! Vanaf vandaag houdt SportAmerika je dagelijks op de hoogte van de route die de teams afleggen op weg naar de mooiste trofee in de professionele sport!

EASTERN CONFERENCE FINAL

GAME 2: NEW YORK RANGERS – FLORIDA PANTHERS

New York Rangers en Florida Panthers stonden afgelopen nacht alweer voor Game 2 tegenover elkaar in de Eastern Conference Final. Waar het in de eerste ontmoeting tussen beide teams vooral aftasten was, drukten de kemphanen het gaspedaal afgelopen nacht weer ouderwets in.

Of de woorden van Panthers head coach Paul Maurice ‘we shouldn’t beat the Presidents’ Trophy winner twice in a row’ als een rode lap op een stier hebben gewerkt, kan alleen maar met een duidelijke ja worden bestempeld. Het is bovendien na 1967 – 1968 niet meer voorgekomen dat een thuisspelende ploeg in de Conference Final er twee verliest, om er vervolgens met de winst vandoor te gaan.

Gesteund door deze woorden en statistiek trok New York ten aanval. Met onder meer ook enforcer Matt Rempe terug in de line-up — in ruil voor Kaapo Kakko — trof de thuisploeg al na vier minuten doel. Florida veroverde in de eigen zone de puck en de kaarten voor een breakaway lagen op tafel. Slordig puckverlies van Florida werd door Vincent Trocheck genadeloos afgestraft, die een mooie pass van Adam Fox alleen nog maar hoefde te toucheren, 1-0. De bezoekers kwamen echter nog in de eerste periode weer langszij. Een interference penalty voor Barclay Goodrow gaf de Panthers via Carter Verhaeghe op de powerplay de mogelijkheid de score weer in evenwicht te brengen, 1-1.

Hoewel het in de tweede en derde periode meer spannend dan spectaculair was, blonken vooral de goalies aan beide zijden uit. Sergei Bobrovsky weerhield een volledig vrijstaande Filip Chytil van een zeker lijkende 2-1 af en aan Rangers zijde was een ultieme stickbeweging van Igor Shesterkin genoeg Matthew Tkachuk zijn schot richting paal te dirigeren. In overtime beloonde de thuisploeg zichzelf. Barclay Goodrow controleerde de puck (op het randje van high-sticking) en na een combinatie met Trocheck schoot de forward genadeloos hard de 2-1 tegen de touwen. Hiermee trekt New York niet alleen de serie in evenwicht, maar kwam er bovendien een einde aan de overtime postseason winning streak van Florida (11), die terug liep tot de eerste ronde van 2021.

UP NEXT

We hebben een serie te pakken! De titanenstrijd ontbrandde ten opzichte van de eerste zestig minuten meer, maar ons gevoel zegt dat er nog (veel) meer in het vat zit. Het circus trekt nu richting het zuiden van de Verenigde Staten, waar zondagavond om 21:00 uur (!) Nederlandse tijd Game 3 de arbitrage de wedstrijd in gang schiet. Sinds de eerste ronde behoeft de Europese / Nederlandse ijshockeyfan eindelijk weer even geen wekker te zetten. Kijktip!

Tussenstand: Serie weer in evenwicht, 1-1

Cover photo: Brad Penner-USA TODAY Sports

Dennis Bakker
Dennis Bakker
Honkbal en ijshockey zijn de sporten waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Heeft na MLB 1999 en NHL 2000 op de PS1 Chicago als sportstad geadopteerd. Go White Sox, Blackhawks, Bears en Bulls! Heeft daarnaast bovengemiddelde liefde voor Colorado Rockies, Winnipeg Jets en Vancouver Canucks en schaamt zich hier niet voor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen