Doncic schiet Mavericks naar 2-0, Celtics domineren

Tijdens game 2 van de Conference Finals in de 2024 NBA Playoffs domineerden de Boston Celtics in eigen huis de Indiana Pacers na een moeizame start en wonnen de Dallas Mavericks ook hun tweede uitduel bij de Minnesota Timberwolves.

EASTERN CONFERENCE

CELTICS BOEKEN OVERTUIGENDE ZEGE TIJDENS GAME 2

Nadat de Boston Celtics tijdens game 1 van de serie in eigen huis een paar keer aan een nederlaag zouden ontsnappen, gebeurde dit tijdens game 2 niet. De start van de Indiana Pacers in Boston tijdens game 2 was goed. Het uitteam had tot begin tweede kwart een voorsprong van ongeveer vijf punten, maar dit was van korte duur. In het tweede kwart domineerden de Celtics (32-24) en scoorde ze de eerste zeventien punten van het kwart. In de tweede helft liepen de Celtics na een korte run van de Pacers weer verder uit. Het derde kwart werd met 29-36 gewonnen en de voorsprong was toen meer dan tien punten geworden.

De Celtics controleerden de voorsprong in het vierde kwart en wonnen uiteindelijk met 126-110 overtuigend. De Celtics, nu met een 2-0 voorsprong richting Indiana, zagen Jalen Brown met veertig punten uitblinken. Twee andere spelers, Derrick White en Jayson Tatum, scoorden meer dan twintig punten. Bij de Pacers, die weer meer turnovers hadden dan de Celtics, was Pascal Siakam met 28 punten de enige die boven de twintig punten uit zo komen. Tyrese Haliburton viel na 27 gespeelde minuten uit met een hamstringblessure.

WESTERN CONFERENCE

DONCIC SCHIET MAVERICKS IN MINNESOTA NAAR 2-0 VOORSPRONG

Nadat de Mavericks game 1 al na een spannende slotfase hadden gewonnen, besloten ze het tijdens game 2 nog wat spannender te maken. Nadat de Mavericks in Minnesota aardig begonnen tijdens game 2, verloren ze eind eerste kwart de controle. Dit leverde een run van de Timberwolves op, waardoor ze zelfs eventjes bijna twintig punten voor zouden staan. Tijdens het derde kwart begonnen de Mavericks het gat weer te dichten, wat uiteindelijk begin vierde kwart een gelijke stand opleverde.

Daarna zouden beide teams in het vierde kwart de leiding in handen hebben en zouden de teams deze lang blijven uitwisselen. Uiteindelijk bleek Luka Doncic, die een triple double noteerde (32 PTS, 10 REB en 13 AST), beslissend te zijn met een assist op Kyrie Irving en zijn game-winner nadat de Timberwolves met een minuut te gaan nog vijf punten voor stonden. Ook was daarvoor een turnover van Anthony Edwards zeer belangrijk. Naz Reid zou uiteindelijk nog een driepunter missen voor de overwinning.

Door al deze ontwikkelingen hebben de Mavericks na twee uitwedstrijden een 2-0 voorsprong en kunnen ze het thuis met een sweep af gaan maken. Irving scoorde 20 punten met 6 assists. Bij de Timberwolves scoorde Naz Reid vanaf de bank 23 punten en voegde Anthony Edwards daar 21 punten en 7 assists aan toe. De Timberwolves staan echter met de rug tegen de muur nu de serie richting Dallas gaat.