NHL Play-Offs: Dallas Stars vinden antwoord en trekken stand gelijk

De teams draaiden overuren in Game 1, maar met zijn GWG in de tweede verlenging zette Connor McDavid zijn Oilers op voorsprong in deze Western Conference Final. Die goal zorgt er tegelijkertijd voor dat de situatie voor de Dallas Stars al wat precair begint te worden. Voor hen is winst in Game 2 van deze best-of-7 al min of meer noodzakelijk. Al bewezen ze tegen de Vegas Golden Knights niet in de war te raken van een verliespartij meer of minder.

WESTERN CONFERENCE FINAL

GAME 2: DALLAS STARS – EDMONTON OILERS

Na de nederlaag in Game 1 moest er iets gebeuren bij de Stars en wie kan beter ’t voorbeeld geven dan de captain? Al vroeg in de tweede wedstrijd vond Jamie Benn een gaatje voorbij Stuart Skinner voor de 1-0. De fans waren nog niet van dit moment bekomen of de gelijkmaker lag al in het netje. Slechts 44 tellen had Connor Brown nodig om het evenwicht te herstellen. Dat evenwicht was na die treffer ver te zoeken. Edmonton nam de regie en Dallas slaagde er geen moment in gevaarlijk te worden. Zij hadden het aan Jake Oettinger te danken dat er na 20 minuten 1-1 op het bord stond.

In de slotseconden van de eerste periode wisten de Stars een beetje aan te zetten. Dat bleek een voorbode op wat komen ging in het vervolg van dit duel. Niet dat Dallas opeens de veel betere ploeg was, maar defensief stond het beter. Oettinger kreeg het wat rustiger, terwijl z’n collega Skinner juist wat vaker in actie diende te komen. De Oilers-goalie wist halverwege de tweede periode de powerplay van de Stars te stoppen. Nu is dat op zich geen grootse prestatie, maar dat de PK voor de twintigste keer op rij succesvol was, is dat wel.

Langzaam maar zeker trokken de Stars dus het initiatief naar zich toe en de beloning volgde al vroeg in de derde periode. Mason Marchment veranderde een schot van Ryan Suter dusdanig van richting dat Skinner kansloos was. Dit keer hield Dallas de voorsprong wel vast. Oilers-coach Kris Knoblauch probeerde het nog met een slotoffensief, maar dit leidde enkel de empty-netter van Eas Lindell in. De Stars pakten met 3-1 de winst in Game 2 en gaan dus met een gelijke stand in de serie naar Edmonton.

UP NEXT:

Dallas begon als favoriet aan deze Western Conference Final, maar had aanvankelijk de grootst mogelijke moeite om de aanvalszone te bereiken. Nadat dit vraagstuk enigszins was opgelost, kregen we in Game 2 wat vaker de Stars te zien die we vooraf hadden verwacht. Het circus verplaatst zich nu naar Edmonton, waar dinsdag (02.30 uur Nederlandse tijd) de derde wedstrijd in de serie gespeeld wordt. De Oilers hebben dankzij de winst in Game 1 het thuisvoordeel afgesnoept, maar moeten dit nu daadwerkelijk gaan verzilveren. Of dit lukt, is zeer de vraag. In Vegas en Denver kunnen ze vertellen dat de Stars zich erg senang voelen op vreemd ijs…

Tussenstand in de serie: teams in evenwicht 1-1

Cover photo: Tony Gutierrez/AP

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen