NHL play-offs: Golden Knights komen tot leven in Game 2


Als de voortekenen niet bedriegen, dan mogen we ons opmaken voor twee geweldige Conference-finales. Van de vier series in de tweede ronde gingen er drie over de volle zeven wedstrijden. Alleen de Tampa Bay Lightning waren in vijf wedstrijden klaar met de Bruins. Vanaf nu worden alle wedstrijden in de bubbel van Edmonton afgewerkt. Daar staan Dallas en Vegas vanaf zondag 6 september tegenover elkaar in de finale van de Western Conference. Een dag later staat Game 1 tussen de Lightning en de New York Islanders op het programma. Natuurlijk lees je alles over de WCF, de ECF en straks de Stanley Cup Final bij SportAmerika.


WESTERN CONFERENCE


DE HEADLINES

Scoren. Het leek in de Round Robin en de eerste ronde zo eenvoudig voor de Vegas Golden Knights. De ploeg wervelde door Edmonton tijdens de eerste weken, maar nu het serieus om de knikkers gaat, valt de droogte in. Vier keer scoorden ze in de laatste vier wedstrijden, maar twee van die goals waren empty-netters in Game 7 tegen Vancouver. Daarbij treffen ze het ook niet met de tegenstander in deze WCF. De Stars pakten in Game 1 hun vertrouwde strijdplan er weer eens bij. Met een solide defensie en puik keeperswerk de vijandelijke aanval lamleggen en zelf net voldoende doen om te winnen.
Peter DeBoer besloot voor Game 2 weer een beroep te doen op Robin Lehner en de goalie zag zijn teamgenoten het initiatief nemen in het duel. Toch slaagden de Knights er opnieuw niet in de verdediging van Dallas te kraken. Tot de openingsfase van de tweede periode. Dankzij een pass op maat van Max Pacioretty kon Paul Stastny eenvoudig scoren. Het gaf Vegas vertrouwen, want de 2-0 liet niet lang op zich wachten. Opnieuw was het een aanvaller die Anton Khudobin klopte en dit keer luisterde hij naar de naam William Karlsson.
Voor de Golden Knights werd het nog mooier in de tweede periode. Een goal van Shea Theodore werd nog geannuleerd, maar de 3-0 van Tomas Nosek telde wel. De 28-jarige Tsjech stond aan het einde van een prachtige aanval en gooide dit duel al vroeg in het slot. Van de Stars hadden de Knights deze avond niets te vrezen. Zij kregen geen druk op de tegenstander en werden dan ook nauwelijks gevaarlijk. Ze moesten het doen met 24 shots on goal en het leeuwendeel daarvan was ook nog eens ongevaarlijk.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND: serie in evenwicht 1-1
De Dallas Stars leken hun zaakjes prima op orde te hebben, maar de goal van Paul Stastny veranderde alles. De Knights maakten het Khudobin veel lastiger dan in Game 1 en dit plan werkte uitstekend. DeBoer zag dat zijn aanvallers nog wel degelijk kunnen scoren. Zelfs tegen een sterke defensie als die van de Stars. Het was voor de Knights ook een voordeel dat Ryan Reaves terugkeerde van zijn schorsing.
De aanvaller mag dan niet de meest begaafde technicus zijn, maar zijn agressie en fanatisme komen goed van pas. In de nacht van donderdag op vrijdag (02.00 uur Nederlandse tijd) staat Game 3 op het programma. Rick Bowness zal voor die tijd een antwoord moeten vinden op het spel van deze Knights, die weer deden denken aan de ploeg die zo sterk uit de coronastop kwam.

Cover photo: Getty Images

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen