NHL Play-Offs: Avs maken gehakt van Tampa Bay en pakken 2-0 voorsprong in SCF

Vannacht stond Game 2 tussen Colorado en Tampa Bay op het programma. Jon Cooper en Jared Bednar kregen na een spannende Game 1 flink wat huiswerk mee voor de tweede. De Lightning werden murw gebeukt en na zestig minuten ijshockey stond er een 7-0 overwinning voor de uitdager op het scorebord. BOOM!

STANLEY CUP FINAL

De fans en spelers van Tampa Bay kwamen met hoge verwachtingen naar Game 2. Zeker na de overtime nederlaag in Game 1, waren de Lighnting erop gebrand revanche te nemen en de stand weer in evenwicht te trekken. Men zou verwachten dat Jon Cooper zijn manschappen twee belangrijke lessen mee had gegeven voor Game 2. Geef geen powerplays weg en anticipeer en positioneer je dusdanig, dat de Avs met haar snelheid plat gelegd worden.

Na drie periodes met de rug tegen de muur te hebben gestaan, was hier niets van terug te zien. De titelverdediger werd aan alle kanten overlopen en een voorbeslissing lijkt met potlood in de sterren te zijn geschreven. Al zijn er met name in Tampa Bay gekkere dingen gebeurd.

COLORADO-TREIN WALST DOOR

De ploeg van Jared Bednar ging ouderwets als een raket van start en de Floridianen werden van het kastje naar de muur getikt. Met veel pressie, puckbezit en schoten op doel kwam Tampa Bay er met een 3-0 tussenstand na twintig minuten nog genadig weg.

Valeri Nichushkin opende na een kleine drie minuten de score. Op de powerplay was de Rus het eindstation van een perfect uitgevoerde overtalsituatie, met de pass van Andre Burakovsky als hoogtepunt: 1-0. De 2-0 liet niet lang op zich wachten. Alex Newhook luidde een turnover in en via Andrew Cogliano schoot Josh Manson kiezelhard de puck achter de verbouwereerde Vasilevskiy, 2-0.

De dominantie werd gekenmerkt door de derde treffer van de avond. Devon Toews deponeerde de puck voor de stick van Mikko Rantanen, die ongehinderd de vrijstaande Burakovsky kon aanspelen. De Rus kreeg zelfs de tijd om de puck klaar te leggen en vervolgens de 3-0 tegen de touwen te schieten.

Een kleine schermutseling tussen Corey Perry en Darcy Kuemper — beide een minor penalty — liet het momentum wat afzwakken. Desalniettemin waren de cijfers na twintig minuten genadeloos voor Tampa Bay. 15-8 schoten, 3-0 high-danger chances en een xG% van 85,56.

GASPEDAAL OMHOOG? NEE!

De tweede periode begon met wat wijzigingen aan de kant van Tampa Bay. Jon Cooper posteerde Nikita Kucherov samen met Anthony Cirelli en Brayden Point op de eerste lijn. Het gewenste shockeffect bleef echter uit, want ook in de tweede twintig minuten was het de Colorado-show.

Ditmaal duurde het vijf minuten voor Colorado het net vond. Ondrej Palat zag zijn pass onderschept worden en op de turnover was het andermaal Valeri Nichushkin die een assist van Mikko Rantanen in een treffer omzette, 4-0. Na wat speldenprikjes van Tampa Bay met onder meer een powerplay mogelijkheid, vergrootte Darren Helm aan de andere kant de score tot vijf.

In de laatste twintig minuten leek het erop, alsof Tampa Bay eindelijk wakker was geschud door het geweld van Colorado. Een vroege powerplay leek nog enige vorm van aansluiting te kunnen geven, ware het niet dat Cale Makar shorthanded er 6-0 van maakte. Andermaal Cale Makar — hallo MVP-Award — bepaalde met een diagonaal schot de score op 7-0.

UP NEXT

Wonden likken en andermaal terug naar de tekentafel is het devies voor de manschappen van Jon Cooper. Met een 2-0 achterstand en meer vraagtekens dan antwoorden, lijkt een vroege beslissing reeds gevallen. Toch heeft de titelverdediger wel eens voor hetere vuren gestaan en vaker met het welbekende varkentje gewassen.

Jared Bednar en “zijn” Avs zullen vol vertrouwen het vliegtuig richting Tampa Bay pakken. De zo geroemde team-effort kwam met name vannacht in Game 2 meer dan boven drijven. De trein koerst af op haar eerste eindstation sinds 2001.

Game 3 staat voor dinsdagnacht 02:00 Nederlandse tijd ingepland. Met een 2-0 achterstand al do or die voor de Lightning.

Tussenstand in de serie: Colorado leidt met 2-0

Cover art: Bo Schalbroeck (BoGraphix)

Dennis Bakker
Dennis Bakker
Honkbal en ijshockey zijn de sporten waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Heeft na MLB 1999 en NHL 2000 op de PS1 Chicago als sportstad geadopteerd. Go White Sox, Blackhawks, Bears en Bulls! Met vier kampioenschappen op rij in OOTP Baseball 8, Colorado Rockies als schaduwfranchise in MLB geadopteerd. Domineerde de NHL met Winnipeg Jets in Franchise Hockey Manager.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen