NHL 4-on-4: NHL Trade Deadline Special II

Florida Panthers v New Jersey Devils
Ilya Kovalchuk heeft ruzie in Rusland en lijkt mogelijk te hinten op een terugkeer naar de VS. Wat vind je van deze Rus en zijn kansen om weer naar de NHL te komen?
Ardin: Je hebt lievelingsspelers en je hebt LIEVELINGSSPELERS. Ilya Kovalchuk valt voor mij in de laatstgenoemde categorie. Als jonge liefhebber van de sport had ik – afgezien van Jaromir Jagr – in mijn tienerjaren altijd drie absolute ‘favorite players’, die ik op de voet volgde: Markus Naslund, Marian Hossa en Ilya Kovalchuk. Je kon me vragen met wat voor type handschoenen of stick ze op dat moment speelden en ik wist het antwoord gewoon. Ook als ze naar de kapper waren geweest kon ik je vertellen hoe hun nieuwe coupe eruit zag. Zo geobsedeerd was ik.
Kovalchuk is een pracht van een speler. Een ware dangling sniper zoals je ze nog maar zelden ziet tegenwoordig. Een aanvaller die naar mijn mening altijd ondergewaardeerd is gebleven voor zijn bijdrage aan de teams waarvoor hij uitkwam, maar ook de NHL als geheel. Kovy was zo’n speler die fans reden gaf om een wedstrijd te gaan bekijken, of je nou fan was van zijn team of van de tegenstander. Persoonlijk vind ik hem een soort elegante versie van Ovechkin, die zijn acties vaak wat houterig en robuust uitvoert. Veel mensen zien Kovalchuk als een geldwolf, de heisa rondom zijn contract met de Devils en vertrek uit de NHL in 2013 liggen hier ten grondslag aan. Kovalchuk is een pareltje, die je als liefhebber van de sport maar al te graag in actie zou ‘moeten’ willen zien. Het geldwolf-argument is wat mij betreft zwak, er zijn genoeg andere aasgieren met een dik salaris die gewoon actief zijn in de NHL. Alleen is de één wat minder subtiel dan de ander als het om geld gaat. BOEIEND…
Bas: Laat Kovalchuk lekker wegblijven en verpieteren in St. Petersburg met al zijn vuile roebels. Een speler zonder ruggegraad en eergevoel waar ik echt geen respect voor heb. Hij verliet zijn megacontract in New Jersey omdat de Devils er niet goed voorstonden en tekende vervolgens een megadeal in Rusland. Dat hij daar nu, na wat tegengas, ook weer direct dreigt met teruggeven van zijn contract, zegt voor mij genoeg. Je kan niet rekenen op deze man. Elke slimme GM blijft ver weg van Kovalchuk. Dus misschien dat Jim Benning even naar Rusland gaat bellen.


Rowdy: Ik kan Ilya Kovalchuk niet meer serieus nemen. Zijn kwaliteiten als speler wil ik absoluut niet in twijfel trekken, maar deze ruzie komt Kovalchuk verdraaid goed uit. Sinds de Russische roebel is ingestort, is zijn contract in Rusland niet zoveel waard meer en wilt hij weer terug naar de Amerikaanse dollars. Volgens Slava Malamud, Russische ijshockeyverslaggever, wordt Ilya ook wel ‘Dollarchuk’ genoemd. Hij zal daar naartoe gaan waar hij het meeste geld kan binnenslepen. Ik zou ook niet weten welk team een 35-jarige aanvaller nog zoveel geld willen betalen, ondanks zijn kwaliteiten.
Jeroen: Bij New Jersey was Kovalchuk fantastisch. Zo ongelooflijk sterk aan de puck en een veel en makkelijk scorende winger. Kovalchuk heeft een trend (in de voetbalwereld) gezet door voor het grote geld in Rusland te gaan.
Hij heeft connecties met Lou Lamoriello vanuit hun periode bij de New Jersey Devils. Het zou mooi zijn wanneer hij bij de Maple Leafs zou tekenen. Maar ze zijn nu ook niet echt lekker uit elkaar gegaan, dus daar verwacht ik niets van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen