NHL 4-on-4: NHL Trade Deadline Special II

image
Er waren een paar major trades in de Eastern Conference, waaronder de verhuizing van Eric Staal naar de New York Rangers. Wie is na de trade deadline in het oosten voor jou dé favoriet? En waarom?
Rowdy: Washington is naar mijn idee nog steeds het te kloppen team in de East. Het is simpelweg een compleet team. De goals van topscorer Ovechkin, het defensieve blok in John Carlson en het beest in doel genaamd Braden Holtby. Het gebrek aan snel- en jeugdigheid bij de Rangers weerhoudt me er ook van om de loftrompet voor ze op te steken. Dit zal hét jaar moeten worden voor de Rangers, want gasten als Lundqvist, Girardi en de Staals worden er niet jonger op.
Bas: De Rangers hebben veel te veel betaald voor Eric Staal. Ik verwacht ook niet dat de ploeg uit Manhattan hier direct titelkandidaat van is geworden. Het vuur lijkt te ontbreken bij de oudste van de broers. In het oosten zijn in verhouding ook minder grote trades geweest. Dat lijkt dan in de kaarten van de Capitals te spelen die tot op heden een makkie hebben in de Eastern Conference. In Florida werden Jakub Kindl en Jiri Hudler nog wel aangetrokken. Beide spelers hebben geen al te daverend seizoen, maar kunnen mogelijk wel nog wat toevoegen aan Panthers.
Ardin: Bij deze vraag moet ik even in mijn rol als zuurpruim kruipen. Althans, als we het over Eric Staal hebben. Ik vind dat Staal in recent years te weinig heeft laten zien om nu ‘het laatste stukje van de puzzel in New York genoemd te mogen worden’ – een label dat hij van menig analist meteen opgeplakt kreeg na zijn trade van de Hurricanes naar de Rangers. Ik ben het volledig met Bas eens dat Eric Staal te weinig vuur laat zien in zijn spel en New York echt niet per se topfavoriet is geworden met hem erbij. Dat gezegd hebbende, als deze trade Staal op wat voor manier dan ook nieuwe energie en motivatie geeft (een verhuizing van het saaie Carolina naar de bruisende Big Apple zou mij ook wel goed doen) en hij weer de sublieme goaltjesdief kan worden die hij ooit was, zijn de Rangers een zeer gevaarlijk team met de al aanwezige aanvallers. Toch zal het uiteindelijk helemaal niks uitmaken, want ook na de trade deadline van gisteren zijn de Washington Capitals nog steeds de topfavoriet voor het winnen van de Cup!
Jeroen: Voor mij is Washington dé favoriet. Zij waren relatief rustig op Deadline Day. De Caps zijn al erg compleet als team en hebben niet veel toevoegingen nodig. Die ploeg is voor mij ook de favoriet voor de Stanley Cup.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen