NHL 4-on-4: NHL Trade Deadline Special II

maple-leafs-140208
De Maple Leafs hielden een grote uitverkoop. Wat was de beste deal van deze deadline voor de Leafs?
Jeroen: Ik vind de deal van Daniel Winnik met de Washington Capitals de beste. De Leafs verruilde Winnik en een pick in de vijfde ronde voor pick in de tweede ronde pick en veteraan Brooks Laich. Hij zal goed kunnen helpen aan de cultuurverandering in Toronto.
Ardin: Hoewel ik zeer gecharmeerd ben van de Daniel Winnik – Brooks Laich trade (als Caps fan weet ik hoe waardevol Brooks Laich kan zijn voor een team), is de beste move wat mij betreft het dumpen van Dion Phaneuf geweest. Phaneuf presteerde al jarenlang ondermaats en men zal blij zijn in Toronto dat zijn jaarsalaris van zeven miljoen dollar uit de boeken is verdwenen. Met de ontstane cap space kunnen de Maple Leafs komende zomer op jacht naar prominente free agents… *kuch* Steven Stamkos *kuch*
Rowdy: Ik moet hierin meegaan met Jeroen, want de Daniel Winnik-trade leverde goede waarde op voor de Leafs. De beste deal van de Leafs voor mij werd echter een paar dagen eerder gemaakt toen er twee selecties voor de tweede ronde in 2016 en 2017 in ruil voor Roman Polak en Nick Spaling werden opgehaald. Tel al deze picks op bij het feit dat er al heel wat talent rondloopt bij de Toronto Marlies in de AHL en je hebt een zeer gevaarlijke hockeyclub in een jaar of drie/vier.
Bas: De allerbeste deal maakte de Maple Leafs in de zomer toen ze Shawn Matthias als free agent aantrokken. De grote sterke winger had een sterk seizoen maar een meerjarige deal bleef uit. En dus tekende hij bij zijn jeugdliefde uit Toronto een eenjarige overeenkomst. Voor Toronto een low risk deal, die ze nu ook nog hebben omgezet in een pick in de vierde ronde van 2016 en Colin Smith. De 22-jarige center kent een uitstekend seizoen in de AHL en zal dit jaar vooral de Marlies moeten gaan helpen naar een Calder Cup.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen