NHL 4-on-4: Daniel Sprong Special!

SprongGoal
3) Dit seizoen was Daniel Sprong goed voor twee doelpunten in achttien wedstrijden voor Pittsburgh dit seizoen. Hoe schat jij de kansen in voor Sprong om volgend seizoen het hele seizoen te kunnen spelen voor de Penguins?
Jeroen: Is Daniel Sprong al klaar voor de NHL? Bij de Penguins? Ik twijfel toch nog. Daniel zou op de tweede of derde lijn terecht moeten komen (dit lijkt mij het beste voor zijn ontwikkeling) maar ik weet niet of daar de ruimte voor is bij de Penguins volgend seizoen. Hagelin, Hornqvist, Kunitz en Kessel liggen nog voor langere tijd vast. Daarmee zijn de eerste twee lijnen in principe voorzien van goede wingers. Deze week verlengden de Penguins de aflopende contracten van Tom Kuhnhackl, Bryan Rust en Scott Wilson. Alle drie zijn wingers en tekenden one way contracts, wat het moeilijk maakt om ze naar de AHL te sturen. Ook Conor Sheary, die met een paar goals in de laatste weken goed bezig is, heeft nog een jaar contract. Daarmee heb je in principe al genoeg wingers. Ik zie de Penguins Sprong niet verruilen, daarvoor zijn ze te veel met hem bezig geweest. Mogelijk krijgt hij begin volgend seizoen weer de kans, maar dan zal hij moeten laten zien beter te zijn dan één van de andere wingers. Anders zie ik Sprong ook volgend seizoen in de QMJHL actief zijn. Voor de AHL heeft Sprong de leeftijd nog niet omdat hij uit de CHL komt. Dan moet je op 15 september 20 zijn en Sprong wordt aankomende donderdag 19.
Rowdy: Tot voor kort was Pittsburgh een team wat amper depth had, zowel offensief als defensief. Nu spelers als Conor Sheary en Scott Wilson zich hebben laten gelden op het hoogste niveau, is er geen reden voor om Sprong de NHL in te ‘rushen’, zoals dit seizoen het geval was.
Bas: Eigenlijk vind ik dat niet zo interessant! Soms kan je beter gewoon nog een jaar major junior hockey spelen. Al eerder zei ik dat het pad van Max Domi een mooie zou zijn. Neem je tijd en kom keihard binnen als je er klaar voor bent, want weer een (half) seizoen maar een paar minuten per wedstrijd past ook niet bij een goede lange termijn ontwikkeling.
Darcy: Er bestaat geen twijfel over het feit dat Sprong een van Pittsburgh’s grootste talenten is en Penguins-fans houden van zijn offensieve skills. Of hij echter in de NHL zal spelen volgend seizoen, hangt volledig af van wat Pittsburgh’s management het beste lijkt voor zijn ontwikkeling. Omdat hij nog te jong is voor de AHL, zie ik hem nog wel voor een extra seizoen terugkeren naar Charlottetown.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen