NHL 4-on-4: Daniel Sprong Special!

sprong2
2) Om eens wat dieper in te gaan op Daniel Sprong zelf; Sprong was dit seizoen al goed voor 15 goals en 44 punten in 33 wedstrijden sinds zijn terugkeer in de QMJHL. Hoe zou je de rol van Sprong omschrijven als speler van de Islanders?
Darcy: Daniel is een van de beste spelers in de QMJHL dit seizoen en Charlottetown heeft veel aan hem te danken. Naast scoren, is Sprong ook goed voor vele andere dingen. Zo had hij zes assists in zijn laatste twee duels en heeft hij in totaal al 29 assists. Tevens heeft hij ook zijn stempel gedrukt op de powerplay van de Islanders.
Jeroen: Als Sprong uitgeroepen wordt tot MVP is dat ten opzichte van zijn teamgenoten die een heel seizoen hebben gespeeld, niet helemaal terecht. Maar feit is wel, dat de Islanders veel beter zijn gaan presteren sinds zijn terugkeer. Hij heeft de Islanders echt naar een hoger niveau getild en daarin is hij wel de MVP. Ook andere spelers hebben hun niveau opgekrikt, maar daarbij zijn zij ook gesteund omdat zij een lijn lager konden spelen omdat Daniel Sprong en enkele anderen op eerste lijn niveau zijn gaan spelen. Dus, eindoordeel: Daniel for MVP!
Rowdy: Als een ware ‘gamechanger’. Hij kan met zijn kwaliteiten een wedstrijd zo naar zijn hand zetten. Wat ik helemaal indrukwekkend vind, is zijn consistentie. In slechts acht (!) van de 33 wedstrijden had hij geen goal of assist. Dát is naar mijn idee hetgeen waarmee absolute topspelers zich mee onderscheiden.
Bas: Tja….Drie letters. M.V.P! In moeilijke wedstrijden was Sprong echt beslissend voor het team en zorgde hij dat er punten werden gepakt door belangrijke goals of assists. Afgelopen week was hij second star of the week in de Q. En natuurlijk is dit nog het junioren niveau, maar je domineert niet zomaar in die league. Razend knap en daar moeten we echt met z’n allen heel trots op zijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen