NHL 4-on-4: Daniel Sprong Special!

Sprong-640x426
1) Net als het geval is met de andere Canadese topjuniorencompetities (de anderen zijn de WHL en de OHL), zitten de play-offs eraan te komen voor de QMJHL. De Nederlandse hoop is ook dit jaar Daniel Sprong, die met zijn Charlottetown Islanders een run hoopt te maken. Hoe schat jij de kansen in voor Charlottetown dit seizoen?
Bas: Sinds de terugkeer van Daniel Sprong op Prince Edward Island is het gekanteld. Waar eerst amper een wedstrijd kon worden gewonnen, gaan ze nu met een winning record het seizoen afsluiten. De kans op de President Cup (Cup in de QMJHL) lijkt mij zeer gering. Val d’Or, Rouyn-Naranda, Saint John en Shawinigan zouden normaal gesproken een maatje te groot moeten zijn.
Darcy: Sinds de kerst lijken de Islanders een heel ander team. Behalve de terugkeer van Sprong, spelen ook onder andere Samuel Blais (belofte van St. Louis) en Alex Vanier (talent van San Jose). Sinds eind december zijn de Isles 20-7-4 en staan ze nu negende in de gehele QMJHL.
Het zelfvertrouwen van de Islanders is momenteel groot en het goede keeperswerk van Mason McDonald (Calgary) en Matthew Welsh is veelbelovend. Als Rimouski of Chicoutimi de tegenstander wordt in ronde 1, zie ik ze als favoriet. Vanaf de tweede ronde kan van alles gebeuren.
Jeroen: Toen Sprong aankwam bij Charlottetown, had ik er eerlijk gezegd weinig vertrouwen in dat de Islanders ver zouden komen in de strijd om de Memorial Cup. Sprong zelf sprak wel die ambitie uit en ik moet zeggen dat ik wel wat ben bijgedraaid. Sinds de rentree van Sprong en de komst van Samuel Blais zijn de Islanders heel behoorlijk gaan presteren. De ploeg behoort in de laatste weken zelfs tot één van de beste ploegen in de QMJHL. Ik denk dat de Islanders de potentie hebben om ver te komen en op dat punt gaat de vorm van de dag bepalend zijn. Daarbij kan Charlottetown de QMJHL winnen en misschien wel meer, maar dan moet er eigenlijk nog een stap omhoog gemaakt worden.
Rowdy: Charlottetown mag dan misschien niet dé te kloppen ploeg zijn in de QMJHL, maar met de individuele klasse van een Sprong, Filip Chaplik (Ottawa), Vanier en McDonald kunnen zij wel de reuzendoder worden van deze play-offs. Persoonlijk verwacht ik veel van Rouyn-Naranda, want dat team heeft in de afgelopen tijd veel talent toegevoegd, zoals Timo Meier (San Jose).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen