TNF: Comeback-zeges van de Rams en Eagles

Het was een aparte editie van TNF. Namelijk niet op donderdag, maar op dinsdag. Vanwege coronabesmettingen werden twee duels verzet naar dinsdag. De Rams en Eagles kwamen in hun duels vroeg op achterstand, maar wisten uiteindelijk hun divisierivaal toch nog te verslaan.

RAMS IN TWEEDE HELFT LANGS SEAHAWKS

Seattle Seahawks @ Los Angeles Rams | 10-20

De Los Angeles Rams hebben dinsdagavond de Seahawks verslagen en hebben zich naast de Cardinals aan kop van de NFC West genesteld. Gemakkelijk ging het niet in Los Angeles, want de Seahawks namen in het derde kwart nog een 10-3 voorsprong. Twee touchdowns van Cooper Kupp maakten uiteindelijk het verschil in het duel.

De wedstrijd was een van de twee duels op deze bijzondere editie van TNF. Vooral de Rams werden eind vorige week geplaagd door het coronavirus. Tot frustratie van de Seahawks werd de wedstrijd naar dinsdag verzet, zodat de Rams meer kans hadden om spelers op tijd terug te krijgen. Met succes, want hoewel de Rams verre van compleet waren, had de ploeg wel alle bepalende spelers terug. In tegenstelling tot de Seahawks, die het zonder Tyler Lockett en Alex Collins moesten stellen.

DEEJAY DALLAS TOUCHDOWN

In de eerste helft was het duel niet hoogstaand. Beide aanvallen hadden moeite om op gang te komen, met als resultaat dat de twee teams met een field goal de rust ingingen. Na de onderbreking ontbrandde het duel al snel. De Seahawks kregen als eerste de bal en Russell Wilson leidde zijn ploeg naar een touchdown, die uiteindelijk werd gescoord door running back DeeJay Dallas.

De Rams raakten echter niet van slag. De thuisploeg sloeg direct terug door middel van een touchdown van Kupp, waarna de Seahawks er niet meer aan te pas kwamen. De verdediging van de Rams hield de rest van het duel stand en dwong de bezoekers tot een punt of een late interceptie bij een wanhoopspoging van Wilson. De Rams scoorden door onder meer de tweede touchdown van Kupp nog tien punten en gingen er zo met de belangrijke overwinning vandoor.

EAGLES LOPEN OOK OVER WASHINGTON HEEN

Washington Football Team @ Philadelphia Eagles | 17-27

De Phildelphia Eagles overkwamen een slechte start in het duel met het Washinton Football Team. Na twee turnovers kwam de thuisploeg met 10-0 achter, maar daarna kwam de running game voor de Eagles op gang, met als gevolg een 27-17 overwinning.

De start van de Eagles had niet veel dramatischer kunnen zijn. Dallas Goedert liet niet alleen een pass op third down onnodig uit zijn handen vallen, de bal raakte niet de grond, maar de hak van zijn schoen voor hij in handen van de defensie van Washington viel. Het was een ideale start voor Garrett Gilbert, de quarterback die op het laatste moment getekend werd om Taylor Heinicke te vervangen. Het was de tweede basisplek ooit voor de 30-jarige QB in de NFL, na eerder een keer voor de Cowboys te hebben gespeeld. Hij leidde zijn ploeg naar een touchdown en de voorsprong.

QUARTERBACK SNEAKS VOOR HURTS

Die voorsprong werd 10-0 nadat Jalen Hurts de bal verloor en het Football Team een field goal kon scoren. De Eagles hadden de rest van de eerste helft nodig om deze achterstand van het scorebord te krijgen. De ploeg koos net als in voorgaande weken weer vooral voor de aanval over de grond, en met succes. De Eagles zouden uiteindelijk 41 running plays gebruiken, goed voor 238 yards. En twee touchdowns, maar dat waren quarterback sneaks van Hurts.

Voor het gehavende Football Team was dit te veel om te overkomen. Gilbert leidde zijn ploeg wel nog naar een touchdown in het vierde kwart om het duel spannend te maken, maar de Eagles antwoordden opnieuw met een touchdown om op een 7-7 record te komen. De Eagles hebben hiermee hetzelfde record als de Vikings, maar staan nog net niet in de play-offs. Door de nederlaag lijkt het voor het Football Team onmogelijk te worden om het naseizoen nog te halen.

Lees hier de recaps van Monday Night Football of van de vroege en late duels van zondag.

Coverfoto: Wally Skalij/Los Angeles Times