Lions overrompelen Cardinals, Steelers na comeback langs Titans

De vroege wedstrijden op zondag hadden weinig aantrekkelijke affiches, maar duels tussen de Lions en Cardinals en Steelers en Titans werden uiteindelijk toch interessant. Tegen alle verwachtingen in liet Detroit Arizona volledig kansloos. Tennessee leek geruime tijd op weg naar een overwinning, maar Pittsburgh kwam terug en blijft daarmee in de race in de AFC North. Lees hier alle recaps van de vroege duels op zondag!

DETROIT LIONS OVERROMPELEN NFC #1 SEED ARIZONA

Arizona Cardinals @ Detroit Lions | 12-30

De Arizona Cardinals werden zondagmiddag in alle opzichten overklast door de Detroit Lions, behalve in aanvallende yards en verloren fumbles. De overwinning van Detroit is de derde keer in geschiedenis van de NFL dat het team met het slechtste record wint van het team met het beste record. Met Craig Reynolds (26 carries voor 112 yards) over de grond en Amon-Ra St. Brown (8/11, 90 yards, TD) en Josh Reynolds (6/6, 68 yards, TD) door de lucht werd de Arizona defense in verlegenheid gebracht. Receiver Jason Cabinda was goed voor de derde touchdown en kicker Riley Patterson bepaalde de Lions-score op 30 met drie field goals.

De Cardinals defense kon weinig stoppen en daarom was er aanvallend een beter optreden nodig dan vorige week tegen de Rams. Dat lukte niet, het was zelfs een tandje erger. Het duurde tot de tweede helft voor Arizona punten op het bord zette en toen keken ze al tegen een achterstand van 17 punten aan. Richting het eind van het vierde kwart scoorden ze de eerste touchdown.

Dit kwam voor een deel door de slechte vorm, maar ook door een uitstekende Lions defense. Kyler kon dikwijls geen kant op en de Detroit secondary had zijn targets stevig in de tang. De O-line hield geen stand, passes van Murray gingen alle kanten op, receivers lieten ballen vallen en in de redzone lukte niets. Charles Harris en Amani Oruwariye waren met sacks, tackles, pressures op Murray en een interceptie de uitblinkers.

Arizona is de #1 seed kwijt en lijkt richting de laatste drie duels serieus in de problemen in hun divisie. De Rams hijgen ze in de nek en met de Colts, Cowboys en de Seahawks op het programma kunnen de mannen van Kliff Kingsbury de divisietitel nog wel eens mislopen.

STEELERS VERSLAAN TITANS NA COMEBACK IN VIERDE KWART

Tennessee Titans @ Pittsburgh Steelers | 13-19

De Titans domineerden de eerste helft tegen de Pittsburgh Steelers. De verdediging wist de aanval onder leiding van Ben Roethlisberger aan banden te leggen en ook aanvallend had de ploeg de overhand. Alleen wisten de Titans dat niet echt in punten om te zetten. Ryan Tannehill begon met een touchdown na een quarterback sneak. In de rest van de eerste helft volgden er alleen nog twee field goals.

De tweede helft was echter een heel ander verhaal. In het derde kwart wisten alleen de Steelers te scoren en wel een touchdown. Ook hier was het een sneak van Big Ben, zijn eerste rushing touchdown in drie jaar. Daarna was het de defensie van de Steelers die opstond en het verschil wist te maken. In drie drives op rij werd er een turnover afgedwongen (twee fumbles, één interceptie). Elke keer leverde het de Steelers een field goal op. De laatste drive bracht de Titans dichtbij, maar een stop op fourth down besliste het duel in het voordeel van de Steelers.

OVERIGE GAMES

Carolina Panthers @ Buffalo Bills | 31-14: Tegen één van de beste defenses in de league wist Buffalo 31 punten te scoren. Een goede prestatie, maar men had geluk dat de Panthers offense één van de slechtste in de league is. In ieder geval, zonder Christian McCaffrey. De Bills wonnen namelijk, maar het hield niet over. Josh Allen speelde een redelijke wedstrijd waarin briljant spel werd afgewisseld met frustrerende keuzes. Aan de kant van Carolina was het echter een stuk erger. Aanvallend lukte weinig en Cam Newton als passer begint zo langzamerhand sneu te worden. Het lijkt er daarom op dat Matt Rhule, na alle mislukte noodgrepen, in 2022 niet terugkeert bij de Panthers.

Dallas Cowboys @ New York Giants | 21-6: De Cowboys staan op de rand van winst van de NFC East na een eenvoudige 21-6 overwinning op de Giants. Bij beide ploegen is de verdediging op het moment beter dan de aanval. De Giants kwamen mede door een blessure van Daniel Jones niet verder dan twee field goals. Dat deed Dak Prescott wel beter. Een vroege touchdown drive en drie field goals in het tweede kwart zorgden ervoor dat het duel bij rust al beslist leek. De Giants komen kwaliteit tekort om echt competitief te zijn, waardoor de Cowboys nooit in de problemen kwamen.

New York Jets @ Miami Dolphins | 24-31: Na zeven verliespartijen op rij volgden zes overwinningen voor Miami. Daarom hebben ze nu een 7-7 record. Duke Johnson (22 carries, 107 yards, 2TD) liet zien dat hij het nog steeds kan, maar dat ging wel ten koste van Myles Gaskin. Ondanks het goede optreden van Johnson, liep het verder erg moeizaam. Tua Tagovailoa bracht zijn team dikwijls in verlegenheid, bijvoorbeeld met een pick six. Het was een tekenend optreden voor Miami, wiens reeks overwinningen tegen slechte en/of worstelende teams kwam.

Houston Texans @ Jacksonville Jaguars | 30-16: De Texans wonnen de kelderkraker na een sterk eerste kwart, maar zijn de Jaguars de grootste winnaar van het duel? Houston kicker Ka’imi Fairbairn viel op met een kickoff return; hierdoor stond het na 15 minuten al 14-3. De problemen in Jacksonville zijn in ieder geval met het vertrek van Urban Meyer niet ineens opgelost. James Robinson had zijn beste wedstrijd in tijden, maar Trevor Lawrence bleef opnieuw zonder touchdown pass. Waarom de Jaguars dan toch de winnaar zijn? Door de nederlaag en de verrassende zege van de Lions hebben de Jaguars nu het slechtste record. Als dat zo blijft, mogen ze opnieuw als eerste kiezen in de draft.

Lees hier de recap van de NFL op zaterdag.

Coverfoto: Mike Mulholland/Getty Images