NFL 5-on-5: Conference Championship Edition

Bron: Hannah Foslien/Getty Images

4. MINNESOTA VIKINGS: NFC CHAMPIONS?

Hoe gaan de Minnesota Vikings de Philadelphia Eagles verslaan?
Chris van Dijk:
De run defense van Minnesota doet haar werk, waardoor Nick Foles gedwongen wordt het verschil te maken voor de Eagles. Dit is een druk waar hij niet mee om kan gaan, waardoor Case Keenum en de Vikings vaak een uitstekende veldpositie hebben om hun aanval te beginnen. Dit zorgt voor genoeg punten voor de Vikings om het duel naar zich toe te trekken.
Luuk Dokter:
De Vikings hebben dit seizoen behoorlijk de wind in de zeilen. Tegen de Saints hebben ze laten zien dat voor hen de game voor hen pas voorbij is na de allerlaatste play. Veel discipline en even zoveel kwaliteit. Het wordt een onwaarschijnlijke matchup tussen twee QB’s die we nooit in een Conference Championship zouden verwachten. Case Keenum en Nick Foles. Daarbuiten hebben de Vikes over het algemeen betere spelers dan de Eagles. In Minnesota zijn ze minder afhankelijk van de acties van de QB. Daarom gaan de Vikes er met de overwinning vandaar.
Toon Aerts:
Op puur enthousiasme, de droom indachtig dat de Vikings het eerste team ooit kan worden dat de Superbowl in eigen stadion speelt. Het is een verhaal dat te goed is om niet tot uiting te komen.Case Keenum is overigens de betere quarterback in deze wedstrijd en ik geloof dat de Vikings defense ook net dat tikkeltje beter is dan de Eagles defense.
Rick Elschot:
Laten zien waarom de Vikings de beste defense heeft van de NFC, Foles onder druk zetten en de luchtduels winnen. Ik verwacht een heel defensief duel tussen de twee overgebleven NFC teams. Een duel die beslist gaat worden door gameplanning, individuele matchups en geluk. De Vikings kunnen op een aantal één op één duellen echt een voordeel halen, wanneer ze hier het talent van hun spelers optimaal benutten. Twee in het bijzonder: Everson Griffen op left tackle Vaitai, die de geblesseerde Jason Peters heeft moeten vervangen, en Stefon Diggs op cornerback Jalen Mills.
Everson Griffen speelde met name in het begin van het seizoen erg sterk. Hij is een van de beste pass rushers in de league en kan zondag de druk flink opvoeren op Vaitai. Diggs is de meest getalenteerde receiver van de Vikings en zal in stelling moeten worden gebracht om de één op één duels te winnen en big plays te pakken voor de Vikings. Het zal een spannende wedstrijd worden, maar de Vikings hebben het talent to ‘Bring It Home’.
Jules Huijnen:
De geweldige Vikings verdediging gaat Foles met de grond gelijk maken. Hoewel de Eagles een geweldige verdediging hebben gaat de degelijke Vikings aanval net genoeg punten scoren om de Vikings fans een Super Bowl te laten spelen in eigen stadion.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen