NFL 5-on-5: Conference Championship Edition

Bron: EPA

2. JACKSONVILLE JAGUARS: AFC CHAMPIONS?

Hoe gaan de Jacksonville Jaguars de New England Patriots verslaan?
Chris van Dijk:
De handblessure van Tom Brady is serieuzer dan verwacht. Sacksonville doet haar naam eer aan en werkt de quarterback van de Patriots een paar keer naar de grond, met turnovers als gevolg. De Jaguars krijgen hierdoor een lekkere voorsprong en kunnen aanvallend vol op de running game inzetten zodat ze de klok kunnen gebruiken om het duel uit te spelen. Alleen in dit scenario zie ik de Jags een kans hebben om te winnen.
Luuk Dokter:
Niet. Het kan interessant worden, omdat Tom Brady ogenschijnlijk iets met zijn hand heeft. De Patriots hebben een o.k. team, maar zonder Brady is een Conference Championship veel te hoog gegrepen. Een gehavende Brady kan dus de oplossing zijn voor de Jags. Zeker met hun agressieve defense liggen daar de mogelijkheden. Zet Brady onder druk, cover zijn doelen en hoop op Blake Bortles.
Toon Aerts:
Defense wins championships. Als ze beter gaan verdedigen dan vorige zondag tegen Pittsburgh, maakt Sacksonville echt kans. Bovendien zal ‘Gronk’ zijn handen vol hebben met Jalen Ramsey en zal Brady constant onder druk staan. Als ze wat turnovers kunnen forceren, kunnen ze zeker gaan winnen in Foxborough.
Rick Elschot:
Een fitte Leonard Fournette de bal geven en laten zien waarom de Jaguars de meest gevreesde defensie is in de NFL. Fournette is speciaal. Zijn prestatie en die van de offensive line tegen de Steelers was van de bovenste plank. Ik ben een groot liefhebber van running backs en running plays in het algemeen en heb het hele seizoen al genoten van Fournette’s stijl. Afgelopen zondag was hij verantwoordelijk voor 3 van de 7(!) touchdowns.
De Jaguars hebben opnieuw een goede rungame nodig om de Patriots te verslaan. Daarnaast zal de defense op het hoogste niveau moeten spelen en zal het Tom Brady onder druk moeten zetten in de pass rush. De Jags moeten Brady vooral geen kans geven het midden van het veld te benutten, zoals hij daar vrij spel voor kreeg tegen de Titans. Als de Jaguars daarnaast erin slagen om de ‘Gronk’ te temmen, geef ik ze een goede kans om op 4 februari de AFC te vertegenwoordigen in de Twin Cities.
Jules Huijnen:
Door Tom Brady eindeloos te sacken, de bal 40 keer aan een running back te geven en Blake Bortles niks laten doen wat hij niet kan. Het recept wat ze het hele seizoen al volgen eigenlijk. De Patriots maken op mij een minder onverslaanbare indruk dan vorig jaar. De wedstrijd tegen Miami bijvoorbeeld was zelfs een echte vernedering. Als Blake zijn innerlijke Jay Cutler kan aanspreken… (niet doen Blake, alsjeblieft niet doen).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen