NFL 4-on-4: wie gaan er dit seizoen met de awards vandoor?


1. Wie wordt de MVP van 2020?


Chris van Dijk

“De prijzen in de NFL zijn het moeilijkst van allemaal om te voorspellen. Het seizoen is kort, het programma is uit balans en een korte blessure kan al roet in het eten gooien. Dat zagen we afgelopen jaar met Patrick Mahomes. Hij krijgt een lichte blessure, mist twee wedstrijden, is niet helemaal top als hij terugkomt en zijn kansen op de MVP-titel zijn weg; en dat terwijl hij de beste quarterback in de league is. In mijn veel te vroege voorspelling zeg ik dat de MVP komend seizoen Drew Brees wordt. De Saints hebben in mijn ogen het meest complete team in de NFC en als hun quarterback fit blijft en alle zestien wedstrijden kan spelen krijgt hij de titel. En ja, Kurt Warner (1999) blijft de laatste MVP die ook de Super Bowl wint.”

Ton de Vries

“Ik ga hier voor de eerste naam die bij mij op komt: Lamar Jackson; mits hij niet over jetski’s struikelt en blessures weet te vermijden. Ik zie geen reden waarom hij minder gaat zijn komend seizoen. Hij heeft een jaartje meer ervaring, maar is nog jong genoeg om vol te kunnen profiteren van zijn running game. Hij gaat concurrentie krijgen van, jawel, Dak Prescott. De Cowboys gaan verrassen dit seizoen, maar daar kom ik bij de volgende vraag nog wel op terug.”

Toon Aerts

“Ik heb besloten om bij elk van de vragen niet voor de obvious candidates te gaan, maar eerder voor enkele “wilde” voorspellingen. Geen Patrick Mahomes of Lamar Jackson dus, maar ik blijf wel bij de quarterbacks. De MVP-trofee gaat in 2020 eindelijk voor het eerst naar Russell Wilson. Het is ongelooflijk dat deze man nog nooit eerder de MVP heeft gekregen. Hij is zonder meer de meest waardevolle speler voor zijn team, de Seattle Seahawks. Dat hij vorig seizoen bijvoorbeeld niet 1 stem kreeg, vind ik op z’n minst opmerkelijk. Dit seizoen wordt het anders. Wilson zal nog maar eens boven zichzelf uitstijgen en zal zijn team naar de eerste plek in de NFC West leiden (hot take?). Dat levert hem de titel Meest Waardevolle Speler van het seizoen op. Eindelijk!”

Luuk Dokter

“Ik moet een keer tegenwicht bieden aan de krankzinnige ideeën over het verloop van de AFC East. Voor mij is het in deze 4-on-4 daarom gewoon Buffalo across the board. Sinds de rebuild wordt het team ieder jaar schromelijk onderschat, maar ook dit off-season hebben de Bills zich weer versterkt. Bijna op iedere positie is de terugval in kwaliteit klein door kwalitatief sterke diepte. Die diepte is minder als we kijken naar de o-line, maar dat mag de pret niet drukken. Josh Allen leidt de troepen minimaal naar de Conference Championship game en doet dat op zodanig imposante wijze dat de MVP-titel hem niet kan ontgaan.”

Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur. NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Go Bills!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen