NFL 4-on-4: smullen van de NFC West


1. De NFC West teams imponeren tot nu toe. Hoeveel teams uit deze divisie zien we terug in de playoffs?


Ton de Vries

“Minimaal twee. Op dit moment denk ik dat zelfs drie teams het meest voor de hand liggend is. De Seahawks zijn zeer indrukwekkend tot nu toe. Russell Wilson in deze vorm gaat gewoon de play-offs halen. Tussen de Rams en Cardinals wordt het heel spannend. Beide teams spelen erg goed maar ik wil ze nog wel zien tegen sterkere teams. De 49ers zijn de grootste wild card. Kunnen ze bij blijven ondanks alle blessures? De komende twee potjes zijn te doen voor San Francisco, maar daarna hebben ze een stretch loodzware wedstrijden. Dat kan ze wel eens gaan opbreken in deze loodzware NFC West.”

Luuk Dokter

“Drie: de San Francisco 49ers vallen buiten de boot. Ze zijn enorm door blessures getroffen en dat blijft ze dit seizoen parten spelen. De Cardinals zijn een breath of fresh air, de Rams zijn verrassend sterk begonnen en de Seahawks zijn nu al een zekerheid. Mochten de Cardinals hun sterke start niet kunnen doortrekken, is het een ander verhaal. Met Nuk in de gelederen en een degelijke defense acht ik die kans echter niet al te groot.”

Chris van Dijk

“Drie; maar welke drie is nog even de vraag. De Packers gaan de NFC North winnen en de Cowboys de NFC East. De overige ploegen komen niet in aanmerking voor een wild card. Ik denk dat de Saints en Bucs samen naar de play-offs gaan. Met het nieuwe format houden we drie ploegen over. Normaal zijn Seattle en SF zekerheidjes, maar met alle blessures kunnen de Niners er zo maar eens naast grijpen.”

Toon Aerts

“Ik denk dat we met drie teams uit deze divisie naar de play-offs gaan. Volgens mij zijn de Seahawks en Rams nu al certitudes. De Rams spelen leuk, volwassen football en worden zodanig goed gecoacht dat ik denk dat zij er samen met de Seahawks bij zullen zijn. Daarachter wordt het een strijd tussen de Cardinals en de 49ers. Verrassend genoeg denk ik dat de Cardinals die strijd zullen verliezen. Hoewel ze erg fris en goed voor de dag komen, denk ik dat ze nog hun terugval zullen kennen en vooral tegen de sterkere teams tenonder gaan. De 49ers van hun kant gaan op ervaring alsnog de bovenhand nemen en de laatste wild card-plek in de wacht slepen.”

Ton de Vries
Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen