NFL 4-on-4: Oakley mondmaskers, Mahomes en Lamar


4. Het ingebouwde mondmasker van Oakley is voldoende om NFL spelers te beschermen voor een COVID-besmetting.


Chris van Dijk

“Oneens. Het grootste gevaar zit niet in die drie uur die ze op het veld staan tijdens een wedstrijd; het gaat om de overige 165 uur in de week. Spelers zullen uitgebreid getest gaan worden en spelen niet als ze besmet zijn. Kunnen de spelers zich echter gedragen tijdens het seizoen. Een bubbel lijkt onmogelijk met de grote hoeveelheid spelers in een team. Dat betekent zelfdiscipline voor spelers en zoveel mogelijk het contact met de buitenwereld beperken. Dat wordt de grootste uitdaging. We zagen bij de bubbel in de NBA al dat spelers binnen enkele dagen contact met de buitenwereld zochten. Of het nu om eten bestellen gaat, of het regelen van vrouwelijk gezelschap om de tijd door te komen: spelers zullen zich moeten gedragen. Dat is een groter gevaar dan het spelen van wedstrijden. Het mondmasker is een nuttig extraatje, maar als spelers buiten het veld maar doen waar ze zin in hebben, maakt dat mondmasker weinig uit.”

Luuk Dokter

“Nee joh! Het enige waar het wellicht tegen helpt, is om besmettingen op het veld te voorkomen. Verder is het natuurlijk zo dat een besmetting vooral buiten de lijnen wordt opgelopen. De vrouw en kinderen die een uitstapje gemaakt hebben, een zaakwaarnemer die zich met MAGA hoedje en daarom zonder mondmasker door de drukke steden begeeft: besmetting zit in een klein hoekje. Het wordt essentieel om de gezondheid van spelers continue te blijven meten en op basis daarvan te handelen. De Oakley gadget is daarmee eigenlijk schijnveiligheid.”

Ton de Vries

“Oneens. Weer een heerlijke wassen neus. Het zal best wat helpen op het veld maar het is vooral voor de bühne. Buiten het veld is waar het veel makkelijker mis kan gaan. Zoals eerder benoemd bij de eerste stelling heeft de NFL nog geen idee hoe ze met de situatie om moeten gaan. Spelers die wekelijks een call hebben met de NFL over de vorderingen komen met meer vragen terug dan dat ze gestart waren. Leuke marketingstunt van de NFL en Oakley, maar dit gaat het probleem natuurlijk niet oplossen.”

Toon Aerts

“Ik heb de neiging om te zeggen: oneens. Het COVID-virus is niet iets dat zich enkel binnen de lijnen van een football-veld begeeft. Het virus heeft geen grenzen en kan overal opgedaan worden. Het lijkt me dus utopisch om te stellen dat een dergelijk masker de spelers te allen tijde zal beschermen.”
Lees hier het NFL weekoverzicht van vorige week!

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen