NFL weekoverzicht: beerput open in Washington

Er was al een hoop aan de hand in Washington na het nieuws dat de naam van de lokale NFL franchise gewijzigd wordt. Afgelopen week trok de Washington Post de beerput verder open. Stelselmatig werden vrouwen binnen de club jarenlang onheus bejegend door een deel van het mannelijk personeel. Dan Snyder, toch al onder druk, wordt verantwoordelijk gehouden aangezien hij niet op trad tegen zij die over de schreef gingen. Verder was het de week van de spelers die wel of geen contractverlenging zouden krijgen. Uiteindelijk kregen Chris Jones en Derrick Henry een mooi nieuw contract. Het lukte de Cowboys en Dak Prescott niet om tot overeenstemming te komen. Eind deze week bleek ook maar weer dat de spelers en de NFL ver van elkaar af staan met betrekking tot de start van het seizoen. Een gecoördineerde actie van de spelers maakte dit eens te meer duidelijk. Dat en meer in het NFL weekoverzicht van week 29!


BEERPUT OPEN IN WASHINGTON


Op donderdag kwam de Washington Post met een artikel waarin de Washington Redskins-organisatie van jarenlang onacceptabel gedrag jegens vrouwelijke werknemers werd beschuldigd. Liefst 15 vrouwen zouden bedreigingen hebben ontvangen van (mannelijke) medewerkers als ze naar buiten zouden treden met dit verhaal. Alhoewel Dan Snyder, eigenaar van de ploeg uit Washington, niet direct bij naam werd genoemd, gebeurde dit allemaal wel binnen een organisatie waar hij verantwoordelijk voor was.
Een aantal mannen uit de organisatie werd wel bij naam genoemd in het artikel. Onder hen bevindt zich Mitch Gershman, Chief Operating Officer van de franchise. Er werd toegelicht hoe dit alles bekend was binnen de top van de organisatie, maar er niks aan werd gedaan. Inmiddels zijn een aantal van deze mensen ontslagen, maar dit verhaal krijgt absoluut nog een staartje. Terwijl de organisatie midden in de naamswijziging zit en meerdere aandeelhouders hun aandelen willen verkopen, moet Dan Snyder proberen zijn geloofwaardigheid terug te winnen.


NIEUWE CONTRACTEN VOOR CHRIS JONES & DERRICK HENRY


Wie dacht dat de Chiefs klaar waren na de contractverlenging van Mahomes kwam bedrogen uit. Er werd verwacht dat er voor Chris Jones niet meer genoeg ruimte was voor een verlenging van zijn contract. Niets was minder waar. Jones tekende een contract voor vier jaar en 80 miljoen dollar. Daarvan is 60 miljoen gegarandeerd. Hiermee hielden de Chiefs hun beste verdediger binnenboord en krijgt het sterrenteam voor de komende jaren steeds meer vorm.
Er waren ook twijfels bij Derrick Henry. Ondanks zijn geweldige optredens tijdens de play-offs wist hij dat een lang contract voor een running back meer uitzondering dan regel was geworden. Toch besloten de Titans vol in te zetten op de sloopkogel uit Florida. Henry kreeg ook een contract voor vier seizoenen ter waarde van 50 miljoen dollar. Ongeveer de helft daarvan is gegarandeerd. Een mooi contract, maar er zijn nog steeds vier RB’s in de NFL die meer verdienen. Desondanks mooi nieuws voor Henry; vooral in deze maanden van onzekerheid.


DAK KOMT ER NIET UIT MET DE COWBOYS


Een aantal spelers kwamen er niet uit met hun team. Spelers als Shaquil Barrett (Buccaneers), Leonard Williams (Giants) en Joe Thuney (Patriots) gaan komend seizoen onder de franchise tag spelen zonder zekerheid op een langdurig contract. De grootste naam die al maanden de headlines haalde, is Dak Prescott. De quarterback gokt erop dat hij weer een sterk seizoen speelt waardoor hij volgend jaar nog meer waard is. In een tijd waarin het maar zeer de vraag is of er überhaupt een seizoen komt, nemen beide partijen dus een flinke gok door eventuele verlenging uit te stellen.
De grootste gok wordt echter genomen door de Cowboys. Zo lang wachten met het verlengen van een top-10 QB is uiterst risicovol. Daarnaast hebben andere teams, waaronder de Chiefs, bewezen dat het verlengen van je quarterback niet direct ten koste van de cap space hoeft te gaan. De kans is groot dat het team van Jerry Jones volgend jaar nog dieper in de buidel moet tasten om Dak in Dallas te houden.


SPELERS STAAN LIJNRECHT TEGENOVER NFL OVER START VAN SEIZOEN


Het botert niet tussen de spelers en de NFL, zoveel was al duidelijk geworden in de afgelopen weken. Gisteren werd dit nog maar eens pijnlijk duidelijk na een “Twitter-blitz” van vele bekende NFL spelers. Onder de hashtag #WeWantToPlay gaven de spelers aan dat ze weliswaar graag willen spelen, maar dat er geen duidelijk plan is vanuit de league om dit veilig te kunnen doen. De start van het seizoen komt met deze patstelling verder onder druk te staan.
Aanleiding van de actie van de spelers was de aankondiging van de NFL dat training camp gewoon start volgens plan. Veel spelers voelen zich echter onveilig en hebben veel vragen die onbeantwoord blijven door de NFL. Later deze maand zouden spelers zich moeten melden voor training camp. Maar het is zeer de vraag of ze dit ook gaan doen. Dit verhaal gaat de zich in de dagen richting training camp verder ontwikkelen. Hou daarvoor het nieuws via SportAmerika in de gaten!


Lees hier de 4-on-4 van vorige week en houd de SportAmerika NFL Bracket 2020 in de gaten via Twitter!

Cover foto: Patrick McDermott | Getty Images 

Ton de Vries
Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen