NFL 4-on-4: Oakley mondmaskers, Mahomes en Lamar


2. De Kansas City Chiefs hebben met het contract voor Mahomes een dynastie gekocht


Chris van Dijk

“Eens. De Chiefs zijn meer dan Mahomes. Ze hebben een goed roster en één van de beste coaches in de league. Het contract van Mahomes is ook best goed voor het team, ondanks het megasalaris. Als Mahomes niet geblesseerd raakt, heeft hij alles in zich om een van de beste quarterbacks ooit te worden. Ik zie de Chiefs tijdens het contract van Mahomes nog wel drie Super Bowls winnen.”

Luuk Dokter

“Eens. Niet zo zeer om Mahomes, maar wel om de duurzame ontwikkeling die de Chiefs hebben doorgemaakt. Het roster is zeer geschikt en ze hebben het geluk dat er in hun divisie bijster weinig tegenstand is. Dat kan de komende jaren natuurlijk groeien, maar de Chiefs hebben een riante voorsprong. Aangezien de deal met Mahomes zeer team-vriendelijk is, zie ik het ook wel gebeuren dat hij op een gegeven moment een pay cut neemt. Hij maakt daarmee à la Brady geld vrij voor sterke medespelers. Dat laatste is essentieel voor een dynastie.”

Ton de Vries

“Oneens. Dit is te kort door de bocht. Er komt zoveel meer kijken bij het bouwen van een dynastie. Natuurlijk staan de Chiefs er lekker voor en ik vind dat elke move in dit off-season raak is geweest. Maar een dynastie, dat is wel even wat anders. De divisie gaan ze de komende jaren wel winnen, maar er zijn een paar andere AFC teams die je niet moet onderschatten. Ik vind de Ravens nog steeds minimaal net zo sterk en ook de Patriots zullen er gewoon weer staan. De verlenging van Mahomes is wel cruciaal. Met Matt Moore en Mahomes nog half geblesseerd, wonnen de Chiefs slechts de helft van hun wedstrijden. Het is nog te vroeg om het over een dynastie te hebben, maar de ingredienten voor succes in Kansas City zijn zeker aanwezig.”

Toon Aerts

“Oneens. Het heeft de Patriots toch twintig jaar gekost om echt het label dynastie opgeplakt te krijgen. Vergeet niet dat er een droogte van tien jaar zat tussen de eerste drie Super Bowl-overwinningen en de volgende drie. We moeten de Chiefs en Patrick Mahomes de tijd geven om echt een aantal kampioenschappen aan elkaar te gaan rijgen. Aaron Rodgers zou ook vijf, zes, zeven titels behalen na zijn eerste kroon in 2010. Het is hem tot dusver nog steeds niet gelukt een tweede Super Bowl te winnen. Met andere woorden: ik zou heel afwachtend zijn ten aanzien van dynastie-uitspraken omtrent de Chiefs.”

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen