NFL 4-on-4: Oakley mondmaskers, Mahomes en Lamar


1. Het is onverantwoord om de NFL te laten starten


Chris van Dijk

“Oneens. De start van het reguliere seizoen is nog bijna twee maanden weg. In die tijd kan er nog veel gebeuren. De afgelopen dagen hebben de NFL en de spelersvakbond een aantal gesprekken gehad. Er moet nog veel gebeuren maar er zit progressie in. Dus in blijf positief. De MLS is weer begonnen, de NBA, NHL en MLB gaan in de komende twee weken ook weer van start. Het zou wel heel slecht zijn als de grootste en rijkste competitie er dan niet in slaagt om een seizoen te organiseren.”

Luuk Dokter

“Oneens, maar wel onder voorbehoud. Het is sterk afhankelijk van hoe de MLS, NHL en MLB weten te herstarten. Als het daar goed gaat en niet zorgt voor pieken in besmettingen, zie ik niet in waarom de NFL niet kan beginnen. Natuurlijk is de hele entourage van een NFL-team groter, maar indien het goed gaat bij de andere leagues moet het kunnen. Ik heb echter wel een zorg buiten de NFL om: de manier waarop Amerikaanse overheden en een groot deel van de bevolking omgaan met de maatregelen. Het is ongelofelijk om te zien hoe men een of andere bizarre redenering opzet om te claimen dat een mondmasker de vrijheid afneemt. Darwin, kom er maar in!”

Ton de Vries

“Op dit moment: eens! Er is zoveel onduidelijkheid dat ik me niet voor kan stellen dat ze in zo’n korte tijd met een goed plan gaan komen om dit seizoen veilig te kunnen spelen. Je kunt de NFL niet in een bubbel spelen; er zijn simpelweg te veel mensen bij betrokken. De teams zullen moet reizen en er gaan hoe dan ook mensen besmet raken als er gespeeld wordt. Spelers zelf krijgen nauwelijks antwoorden op hun vragen omtrent veiligheid en daardoor staat ook een deal met de NFLPA op de tocht. Ik krijg het gevoel dat de NFL met de handen in het haar zit. Onverantwoord: ja! Maar natuurlijk hoopt mijn NFL-hart dat er ergens nog een konijn uit de hoed getoverd wordt.”

Toon Aerts

“Eens. Hoe de situatie er nu voor staat in de Verenigde Staten, lijkt het mij zo goed als onmogelijk om de competitie in veilige omstandigheden te laten plaatsvinden. Men moet een gigantische bubbel creëren zonder reizen en gedurende een 20-tal weken. Anders zie ik niet in hoe de situatie op twee maanden tijd nog dusdanig kan verbeteren dat een contactsport als de NFL plots wel veilig en verantwoord kan doorgaan.”

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen