NFL 4-on-4: Goede voornemens voor de League

De laatste NFL 4-on-4 van 2022 is iets anders dan normaal en bespreekt de goede voornemens die de NFL redactie kan bedenken voor de League. We verdelen het in vier categorieën: Teams, coaches, verdedigers en aanvallers. De vraag is voor iedere categorie: Noem een team, coach of speler en bedenk een goed voornemen!

1. Welk goed voornemen gun jij welk team?

Marc Dorenbos:Cincinnati Bengals. Ze hebben de play-offs al bereikt. Het goede voornemen lijkt me dan dat ze wederom de Super Bowl halen en hem deze keer ook winnen!”

Seán van Zon:Detroit Lions. Hun goede voornemen moet zijn dat ze de play-offs halen en de goede lijn kunnen doortrekken. Ze hebben van veel mensen het hart gestolen na hun ‘Hard Knocks’-deelname van afgelopen off-season. Door hun spel van afgelopen seizoen is dat bij nog veel meer mensen gebeurd. Keep it up!

Toon Aerts:New England Patriots. Ik gun hen het goede voornemen om in 2023 een échte offensive en defensive coordinator aan te stellen. Liefst ook twee mensen die er niet enkel en alleen zijn om head coach Bill Belichick een plezier te doen. Oh ja, en weg met Matt Patricia!”

Chris van Dijk:Miami Dolphins. Ik hoop dat de Dolphins het goede voornemen hebben om in het nieuwe jaar wat beter op de gezondheid van hun spelers te letten en die verantwoordelijkheid niet alleen bij hen neer te leggen. De manier waarop ze met Tua Tagovailoa zijn omgegaan is schandalig. Het is iets waar meer teams last van hebben, maar de Dolphins spannen wel de kroon.”

2. Welk goed voornemen gun jij welke coach?

Marc Dorenbos:Dan Campbell. Zijn goede voornemen moet zijn dat hij met zijn Lions de play-offs haalt. Een heel aimabele man die je wel wat gunt.”

Seán van Zon:Brian Daboll. Hij heeft in een seizoen tijd de hele cultuur bij de Giants 180 graden laten draaien. Zijn goede voornemen moet dan ook zijn om nu door te pakken en het team door de draft en free agency sterker te maken.”

Toon Aerts:Josh McDaniels. Ik gun hem het goede voornemen om het bekeken te houden bij de Raiders en terug te keren als offensive coordinator bij de New England Patriots. Het wil maar niet lukken voor Josh als HC. Houd dan beter de eer aan jezelf en kom doen waar je écht goed in bent, namelijk een offense van de Patriots leiden.”

Chris van Dijk:Matt Eberflus. Ik gun hem het goede voornemen om wedstrijden in 2023 ook echt te gaan winnen. Het spel van de Bears is vooruitgegaan dit jaar en Justin Fields maakt flinke stappen. Dat is zeker ook zijn verdienste. Alleen dit moet wel gepaard gaan met resultaat. De Bears slagen er nu steeds in om in de tweede helft wedstrijden uit handen te geven. Hopelijk gaat hij in het nieuwe jaar ook echt winnen.”

3. Welk goed voornemen gun jij welke verdediger?

Marc Dorenbos:JJ Watt. Hij moet als goed voornemen nemen om zijn laatste wedstrijden nog een paar sterke potjes vol met sacks neer te zetten. Eén van de beste verdedigers van zijn generatie en op de toppen van zijn kunnen was hij niet te stoppen.”

Seán van Zon:Sauce Gardner. Het goede voornemen voor de cornerback is dat hij saucey moet blijven. Hij arriveerde met veel hype en bewijst elke week weer waarom die hype terecht was.”

Toon Aerts:Matt Judon. Ik gun hem het goede voornemen om sacks te blijven maken en de Sack Champion van de NFL te worden na 17 games. Hij staat er nu weliswaar twee achter op Joey Bosa, maar op twee games kan er nog veel gebeuren. Die rode mouwtjes verdienen een trofee!”

Chris van Dijk:Alle verdedigers. Ik gun hen dat Roger Goodell het goede voornemen heeft om hun spel eerlijker te maken en de regels voor roughing the passer en defensive pass interference beter op te stellen. Nu vallen deze duels zo vaak in het voordeel van de aanvaller uit, ook op momenten dat verdedigers eigenlijk niets fout doen. Ik gun het deze verdedigers dat hier in het offseason iets aan gedaan wordt.”

4. Welk goed voornemen gun jij welke aanvaller?

Marc Dorenbos:Joe Burrow. Hij moet als goed voornemen hebben om een MVP-titel binnen te halen. Hij is op het moment een outsider, dus het kan! Al denk ik dat Burrow zelf drukker is met de play-offs”

Seán van Zon:George Kittle. Hij speelt misschien wel het beste seizoen uit zijn carrière en zoals altijd gaat dit gepaard met veel enthousiasme. Spelers zoals hij maken het spelletje zo veel leuker. Weinig kans dat hij ineens een sombere muis wordt, maar het voornemen voor hem: Ga zo door Georgie!”

Toon Aerts:Mac Jones. Ik gun hem mentale rust, zodat hij niet na elke misgelopen aanval als een opgefokte kater langs de zijlijn loopt te blazen en puffen. Mocht zijn spel het rechtvaardigen dat hij zich als een diva gedraagt, zou ik nog een oogje dicht willen knijpen. Maar hij moet toch eerst zelf wat beter gaan spelen eer hij zich de nieuwe Tom Brady waant.”

Chris van Dijk:Josh Allen. Ik hoop dat hij het voornemen heeft om in het nieuwe jaar te stoppen met die domme plays die onnodige turnovers opleveren. Qua talent is hij na Patrick Mahomes met afstand de beste QB in de league. Alleen lijkt hij zijn eigen kunnen af en toe te overschatten. Gooi een bal de tribune in als het moet. Nu heb je steeds het gevoel dat hij op een belangrijk moment een wedstrijd kan vergooien in de play-offs. Doet hij dit niet dan zijn de Bills de favoriet om de komende Super Bowl te winnen.”


Lees ook de recap van TNF en de previews voor de duels van deze week.

Coverfoto: Otto Greule Jr/Getty Images

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen