NFL 3-on-3: Internationale Aspiraties

2. INTERNATIONALE ASPIRATIES

Het is misschien een doel van de NFL om een team in Londen te hebben, maar daar zitten nogal wat haken en ogen aan. Het reizen, de internationale wetten, weer een team dat moet verhuizen, enzovoort. Zie jij een team vast naar Londen verhuizen en zo ja, welk? Ben je voorstander van het idee?
WB:Ik sluit niet uit dat één van de eigenaren voor een exorbitant bedrag bereid is om zijn team te verhuizen, maar zie het niet snel gebeuren. Ik ben er ook geen voorstander van en geloof niet dat het een heel groot succes wordt als je bijvoorbeeld de Jaguars naar Londen zou verhuizen. Voor zowel de fanbase als het team zelf lijkt het me niet bevorderlijk. Daarnaast moeten er ook acht teams die kant op voor een uitwedstrijd, terwijl acht (deels) andere teams een groot thuisvoordeel hebben tegen de Jax. Het lijkt me een kansloos verhaal.
NP: De Jags zijn een zekerheidje in Londen en dat lijkt de voornaamste kandidaat om zich te vestigen in de Engelse hoofdstad. Toch is het nog geen uitgemaakte zaak. Denk aan de aantrekkingskracht voor spelers, de achterban die er achtergelaten moet worden en de huur die nog tot 2030 doorbetaald moet worden voor het huidige stadion. Als er een team is dat er klaar voor is, zeker gezien de laatste jaren, is het Jacksonville.
CvD: Lastig. Gezien de populariteit van de wedstrijden in Londen dan lijkt het een goed idee, maar lukt het om een fanbase te creëren voor een vast team? Nu zijn het vooral fans in Europa die de kans krijgen hun favoriete team van dichtbij in actie te zien. Gaan die fans switchen naar het team in Londen? Of wordt het net als met de Chargers en speelt het Londen team altijd een uitwedstrijd omdat ook in eigen huis meer fans van de tegenpartij zitten? Dit maakt het een lastige afweging, maar als er een ploeg de stap zou moeten wagen dan moeten het de Jaguars zijn omdat zij de afgelopen jaren al een binding met Londen hebben opgebouwd en er bijna meer wedstrijden hebben gewonnen dan in Jacksonville.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen